Vapro esittelee AMD:n seuraavan sukupolven näytönohjainjäähdytystä

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Vapro esittelee AMD:n seuraavan sukupolven näytönohjainjäähdytystä
Uutisoimme aiemmin syksyllä AMD:n seuraavan sukupolven näytönohjaimien jäähdytysratkaisusta, joka käyttää nestekammiota lämmönsiirtoon pois näytönohjainpiiriltä. Ratkaisun taustalta löytyy yritys nimeltä Vapro, joka on nyt esitellyt tarkemmin uuden nestekammion toimintaa.

Vapron mukaan uusi jäähdytys hyödyntää nestekammiossa mikrohuokoista pinnoitetta joka parantaa kiehuvan nesteen lämmönsiirtokapasiteettia helpottamalla kuplien muodostumista ja kiehumisprosessin alkamista. Vapron mukaan nestekammion suuntauksella ei ole merkittävää eroa, joten jäähdytysratkaisun pitäisi toimia riippumatta siitä miten päin näytönohjain on asennettu. Lämmönsiirtokyvyn kerrotaan myös parantuvan suuremmilla lämpökuormilla.
Nykyisin käytössä olevaan höyrykammiopohjaiseen jäähdytykseen verrattuna Vapron ratkaisu on tehokkaampi, kestävämpi eikä pääse kuivumaan. Vapron nestekammiot ovat 2-4 mm paksuja ja niiden lämmönsiirtokapasiteetti on selvästi parempi kuin samanpaksuisen kuparilaatan.Vapro esittelee myös varsinaista näytönohjainsiiliä, jonka on tarkoitus pystyä jäähdyttämään yli 400W lämpökuorma näytönohjainpiiriltä ja piirilevyltä. 180 mm pitkä 48:sta 0,3 mm alumiinisiilistä ja nestekammiosta koostuva jäähdytin löytynee luultavasti AMD:n seuraavan sukupolven huippumallista.
Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

squi
squi
Toivottasti tuota koko 400 watin kapasiteettia ei ihan heti tarvitse hyödyntää :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Mikä on kovalevyn elinikä? 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2108 Vapaata keskustelua
Lenovo T500 ei käynnisty 27 Kannettavat tietokoneet
Uusi pelikannettava, kysymys suorittimista 5 Uutta tietokonetta ostamassa
McAfee ja tili (ratkaistu) 18 Yleistä keskustelua kännyköistä
Biisiketju 4347 Vapaata keskustelua
Uusi näyttö uuteen koneeseen 3 Tietokoneen näytöt
PC ei yhdistä nettiin 16 WLAN ja lähiverkot
DVD-aseman siirto toiseen pc-koneeseen 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
kirjanmerkkien koko firefoxissa 4 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä