Video: SMAA-antialisointi Cryengine 3:ssa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Video: SMAA-antialisointi Cryengine 3:ssa
Peligrafiikoiden yksi merkittävimmistä ongelmista tällä hetkellä on reunojen aliasoituminen eli suomeksi sanottuna sahalaidat objektien ääriviivoissa. Perinteisesti tähän ongelmaan ollaan hyödynnetty MSAA-antialiasointitekniikoita, mutta viime aikoina pelien kehittäjät ovat alkaneet siirtyä kevyempiin jälkiprosessointitekniikoihin, kuten AMD:n MLAA ja Nvidian FXAA. Uusimpana yrittäjänä SMAA lupaa tuoda parhaimman kuvanlaadun rasittamatta näytönohjainta liikaa.

SMAA-antialiasointia esiteltiin jo aiemmin Frostbite 2.0 -pelimoottorin avulla, mutta tällä kertaa SMAA:n kehittäjät ovat tehneet yhteistyössä Crytekin kanssa demon, jossa SMAA:ta esitellään CryEngine 3.0:n integroituna. Videon perusteella uusi jälkiprosessointitekniikka vaikuttaisi erittäin lupaavalta, tarjoten lähess SSAA-luokan antialiasoinnin selvästi pienemmällä näytönohjaimen rasituksella.

SMAA on yhä kehityksen alla ja toistaiseksi se on integroitu ainoastaan Elder Scrolls: Oblivinionin OGBE-grafiikkamodiin. Projektin lähdekoodi on kuitenkin tarjolla asiasta kiinostuneille.

Alla oleva video löytyy myös ladattavana versiona, sillä videonpakkauksen myötä aliasointierot on vaikeammin huomattavissa.

SMAA: Enhanced Subpixel Morphological Antialiasing, Jorge Jimenez.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille