Nvidian Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidian Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huangin mukaan yhtiön seuraavan sukupolven Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian. Tähän asti Nvidia on ollut melko hiljaa uuden sukupolven tuotteiden julkaisuaikataulusta.

Grafiikkaytimien valmistuksen aloittaminen lähitulevaisuudessa viittaa siihen, että kuluttajat pääsevät käsiksi uusiin näytönohjaimiin ensi vuoden alussa. Yhtiön mukaan erityisesti kannettavien tietokoneiden valmistajat ovat olleet kiinnostuneita Nvidian uutuuksista.

Tilauksia on tullut niin paljon, että niiden takia yhtiö on joutunut palkkaamaan lisää insinöörejä tuoteräätälöintiin. Näin valmistajat voivat olla varmoja, että heidän käyttämät näytönohjaimet toimivat moitteettomasti asiakkaiden käytössä.

Yhtiö epäilee kiinnostuksen juontuvan Keplereissä käytettävästä 28 nanometrin prosessista, joka mahdollistaa aiempaa pienemmän tehonkulutuksen. Yhtiön uudet ratkaisut ovat myös parantaneet ohjainten suorituskykyä. Keplereiden uskotaan olevan aiempaa ohjelmoitavampia, minkä ansiosta niiden laskentakapasiteettia voidaan käyttää muuhunkin kuin grafiikan piirtämisen (GPGPU).
Tilauksia on tullut historiallisen paljon Ivy Bridge -kannettaviin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille