Nvidian Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidian Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huangin mukaan yhtiön seuraavan sukupolven Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian. Tähän asti Nvidia on ollut melko hiljaa uuden sukupolven tuotteiden julkaisuaikataulusta.

Grafiikkaytimien valmistuksen aloittaminen lähitulevaisuudessa viittaa siihen, että kuluttajat pääsevät käsiksi uusiin näytönohjaimiin ensi vuoden alussa. Yhtiön mukaan erityisesti kannettavien tietokoneiden valmistajat ovat olleet kiinnostuneita Nvidian uutuuksista.

Tilauksia on tullut niin paljon, että niiden takia yhtiö on joutunut palkkaamaan lisää insinöörejä tuoteräätälöintiin. Näin valmistajat voivat olla varmoja, että heidän käyttämät näytönohjaimet toimivat moitteettomasti asiakkaiden käytössä.

Yhtiö epäilee kiinnostuksen juontuvan Keplereissä käytettävästä 28 nanometrin prosessista, joka mahdollistaa aiempaa pienemmän tehonkulutuksen. Yhtiön uudet ratkaisut ovat myös parantaneet ohjainten suorituskykyä. Keplereiden uskotaan olevan aiempaa ohjelmoitavampia, minkä ansiosta niiden laskentakapasiteettia voidaan käyttää muuhunkin kuin grafiikan piirtämisen (GPGPU).


Tilauksia on tullut historiallisen paljon Ivy Bridge -kannettaviin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Viisarikello Windowsiin 1 Käyttäjien tekemät oppaat
Biisiketju 5206 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
koneen päivitys 1 Uutta tietokonetta ostamassa
koneen päivitys 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Videoketju 416 Vapaata keskustelua
Tekstitiedoston väri muuttuu tuolostettaessa 18 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1177 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 113 PC:n pelit
Toimivia trakkereita 206 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä