AfterDawn logo

Nvidian Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huangin mukaan yhtiön seuraavan sukupolven Kepler-grafiikkaprosessoreiden tuotanto alkaa pian. Tähän asti Nvidia on ollut melko hiljaa uuden sukupolven tuotteiden julkaisuaikataulusta.

Grafiikkaytimien valmistuksen aloittaminen lähitulevaisuudessa viittaa siihen, että kuluttajat pääsevät käsiksi uusiin näytönohjaimiin ensi vuoden alussa. Yhtiön mukaan erityisesti kannettavien tietokoneiden valmistajat ovat olleet kiinnostuneita Nvidian uutuuksista.

Tilauksia on tullut niin paljon, että niiden takia yhtiö on joutunut palkkaamaan lisää insinöörejä tuoteräätälöintiin. Näin valmistajat voivat olla varmoja, että heidän käyttämät näytönohjaimet toimivat moitteettomasti asiakkaiden käytössä.

Yhtiö epäilee kiinnostuksen juontuvan Keplereissä käytettävästä 28 nanometrin prosessista, joka mahdollistaa aiempaa pienemmän tehonkulutuksen. Yhtiön uudet ratkaisut ovat myös parantaneet ohjainten suorituskykyä. Keplereiden uskotaan olevan aiempaa ohjelmoitavampia, minkä ansiosta niiden laskentakapasiteettia voidaan käyttää muuhunkin kuin grafiikan piirtämisen (GPGPU).


Tilauksia on tullut historiallisen paljon Ivy Bridge -kannettaviin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT