ARM esitteli uuden grafiikkapiirin mobiililaitteille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

ARM esitteli uuden grafiikkapiirin mobiililaitteille
Mobiililaitteiden suoritinarkkitehtuurista parhaiten tunnettu ARM on esitellyt uutta Mali-T658-grafiikkapiiriä, jonka yhtiö sanoo olevan jopa 10 kertaa nopeampi kuin Samsungin Galaxy S II:ssa käytettävä Mali-400 MP, joka on tällä hetkellä maailman nopein älypuhelimissa käytetty grafiikkapiiri.

ARM:n mukaan uusi grafiikkapiiri pystyy piirtämään vastaavaa grafiikkaa kuin Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli. ARM:n kilpailijat, kuten Nvidia, Imagination Technologies ja Qualcomm, ovat myös etenemässä kohti pelikonsolitasoista grafiikkaa omissa ratkaisuissaan. Kuluttajatuotteisiin ARM:n piiri pääsee vasta parin vuoden kuluttua.

ARM:n vision mukaan Midgard-arkkitehtuuriin perustuvia kahdeksanytimisiä Mali-T658-piirejä tullaan näkemään älypuhelimissa, tableteissa, älytelevisioissa ja autoissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista