AMD:n Radeon HD 7900-sarja tammikuussa?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Radeon HD 7900-sarja tammikuussa?
Fudzilla-huhusivuston mukaan AMD:n ensimmäiset 28 nm prosessilla valmistettavat näytönohjaimet julkaistaisiin tammikuussa, ja kyseessä olisi Radeon HD 7900 -sarjan kortit.

Huhujen mukaan ensimmäisenä uunista ulos tulevat piirit ovat Tahiti-koodinimellä varustettuja, ja niiden odotetaan olevan seuraaja AMD:n nykyisille Cayman-piireille, joita käytetään Radeon HD 6900 -sarjan näytönohjaimissa.

AMD on aiemmin tänä vuonna demonnut 28 nm mobiilipiiriä, ja kertonut aloittavansa 28 nm piirien toimitukset vielä tämän vuoden puolella, mutta täyttä varmuutta julkaisuajankohdasta ei ole ollut. Näillä näkymin vaikuttaa yhä varmemmalta ettei AMD julkaise uusia piirejä vielä tämän vuoden aikana, sillä TSMC:n 28 nm prosessin tuotantonopeus ei ole vielä riittävä. Lisäksi epävarmaa on ollut mitkä piirit julkaistaan ensimmäisenä.

Fudzillan mukaan ensimmäisenä olisi kuitenkin tulossa Graphics Core Next arkkitehtuuria käyttävät Tahiti-piirit, joiden uumoillaan tuovan selvästi parempaa suorituskykyä nykyiseen verrattuna. Hyppy 40 nm piireistä 28 nm piireihin on merkittävä, joten teoriassa AMD voisi kaksinkertaistaa piiriensä transistorimäärän nostamatta piirin kokoa. AMD:n piirin koko ja uuden arkkitehtuurin toimivuus on kuitenkin tällä hetkellä iso kysymysmerkki, joten tarkemmat suorituskykyarviot lienevät enimmäkseen tuulesta temmattuja. Näytönohjaimen ostoa harkitsevan kannattaa kuitenkin punnita onko odotus vaivan arvoista vai ei.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille