OCZ lupaa ensi vuodeksi reippaasti edullisempia SSD-asemia

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

OCZ lupaa ensi vuodeksi reippaasti edullisempia SSD-asemia
OCZ on luvannut tuoda markkinoille nykyistä selvästi halvempia SSD-asemia. Alun perin muistikorteille ja USB-muistitikuille tarkoitetulla TLC-tekniikalla asemien hintaa saadaan leikattua jopa 30 prosentilla.

TLC-valmistustekniikan heikkoutena on kuitenkin huono kestävyys. Siinä missä nykyiset MLC-pohjaiset ratkaisut kestävät noin 3.000 kirjoitusoperaatiota (25 nm), niin TLC:n kohdalla se on vain 1000 operaatiota. Käytännössä muistille luvataan vähintään neljän vuoden elinikää. Kuluttajien uskotaan kuitenkin olevan kiinnostuneita halvoista SSD-laitteista, vaikkei niiden elinikä olisikaan samalla tasolla kuin kalliimmissa.

Ensimmäiset OCZ:n edulliset SSD-asemat ilmestyvät tämän talven aikana. Ensi syksynä ilmestyvän nDurance 2 -teknologian avulla asemien kestävyyttä saadaan parannettua jopa kaksinkertaiseksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista