AMD tiedottaa strategiamuutoksesta ensi viikolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD tiedottaa strategiamuutoksesta ensi viikolla
Useat lähteet ovat kertoneet AMD:n massairtisanomisista, jonka seurauksena yhtiön henkilökunnasta lähtee 10-15 prosenttia pois. Sirujätin on kerrottu tiedottavan myös uudesta strategiasta ensi viikolla.

Irtisanomiset kohdistuvat X-bit Labsin mukaan suurimmaksi osaksi yhtiön markkinointi- ja viestintähenkilöstöön. Sikariportaastakin lomautetaan neljä johtajaa. Muutosten taustalla on uuden toimitusjohtajan toimeenpanemat uudistukset, joiden myötä palkataan uusi markkinointijohtaja ja uudistetaan yhtiön strategiaa.

Uuden strategian yksityiskohdista X-bit Labs ei valitettavasti osaa sanoa vielä kovin paljoa. AMD aikoo kuitenkin vastaisuudessa panostaa enemmän kuluttajatuotteisiin ja Bobcat-arkkitehtuurilla tulee olemaan tulevaisuudessa suunniteltua suurempi rooli.

Tämä antaisi ymmärtää, että AMD yrittää tehdä läpimurtoa mobiilimarkkinoille (vähävirtaiset kannettavat ja tabletit) x86-piireillään. Ajatus on luonteva ennen kaikkea siksi, että juuri tätä tarkoitusta varten Rory Read taannoin valittiin toimitusjohtajaksi.
Yhtiön suunnitelmat ylemmän teholuokan piirien suhteen ovat vielä auki.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille