Samsung mullistaa muistimarkkinat vuonna 2013 muistikuutioilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Samsung mullistaa muistimarkkinat vuonna 2013 muistikuutioilla
Samsung Electronics ilmoitti odottavansa standardisointiprosessin valmistuvan sen ja Micronin kehittämän hybridimuistikuution (Hybrid Memory Cube, HMC) osalta ensi vuoden lopulla. Yhtiö odottaa tuotannon alkavan jo vuonna 2013.

HMC-muisti on täysin uudenlainen muistiratkaisu, jonka tarkoituksena on korvata perinteiset muistit supertietokoneissa ja tietokoneklustereissa. Myöhemmin teknologia voi levitä muihinkin laitteisiin, kuten älypuhelimiin ja tietokoneisiin.

HMC on kehitetty niin sanotun muistivallin takia, joka on noussut nykymuistien eteen. Tähän asti käytettyjen arkkitehtuureiden rajat ovat tulossa vastaan, eivätkä ne enää riitä kun prosessoitavan tiedon määrä kasvaa jatkuvasti yhä suuremmaksi.

Ulkoisesti HMC-muistit ovat ohuita neliönmuotoisia komponentteja, eli ne muistuttavat aika paljon prosessoreita. Muisteissa on käytetty BGA-liitäntää, jonka päälle on lisätty looginen kerros. Sen päälle on vuorostaan pinottu useita DRAM-muistikerroksia.


Arkkitehtuuri mahdollistaa pienemmän tehonkulutuksen ja jopa 20-kertaisen tiedonsiirtonopeuden verrattuna DDR3-muisteihin. Intel ja Micron esittelivät omaa muistia viime syksynä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

NHelix
NHelix
Suomessa Jyväskylän Yliopiston ja TKK:n yhteistyönä on valmistettu hiilinanoputkista muistia, joka on nykyisiin verrattuna useita kymmeniä tuhansia, jopa satoja tuhansia, kertoja nopeampaa. Massatuotantoon tai edes prototyyppimuisteiksihan näistä ei vielä ole.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä