Samsung mullistaa muistimarkkinat vuonna 2013 muistikuutioilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Samsung mullistaa muistimarkkinat vuonna 2013 muistikuutioilla
Samsung Electronics ilmoitti odottavansa standardisointiprosessin valmistuvan sen ja Micronin kehittämän hybridimuistikuution (Hybrid Memory Cube, HMC) osalta ensi vuoden lopulla. Yhtiö odottaa tuotannon alkavan jo vuonna 2013.

HMC-muisti on täysin uudenlainen muistiratkaisu, jonka tarkoituksena on korvata perinteiset muistit supertietokoneissa ja tietokoneklustereissa. Myöhemmin teknologia voi levitä muihinkin laitteisiin, kuten älypuhelimiin ja tietokoneisiin.

HMC on kehitetty niin sanotun muistivallin takia, joka on noussut nykymuistien eteen. Tähän asti käytettyjen arkkitehtuureiden rajat ovat tulossa vastaan, eivätkä ne enää riitä kun prosessoitavan tiedon määrä kasvaa jatkuvasti yhä suuremmaksi.

Ulkoisesti HMC-muistit ovat ohuita neliönmuotoisia komponentteja, eli ne muistuttavat aika paljon prosessoreita. Muisteissa on käytetty BGA-liitäntää, jonka päälle on lisätty looginen kerros. Sen päälle on vuorostaan pinottu useita DRAM-muistikerroksia.


Arkkitehtuuri mahdollistaa pienemmän tehonkulutuksen ja jopa 20-kertaisen tiedonsiirtonopeuden verrattuna DDR3-muisteihin. Intel ja Micron esittelivät omaa muistia viime syksynä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

NHelix
NHelix
Suomessa Jyväskylän Yliopiston ja TKK:n yhteistyönä on valmistettu hiilinanoputkista muistia, joka on nykyisiin verrattuna useita kymmeniä tuhansia, jopa satoja tuhansia, kertoja nopeampaa. Massatuotantoon tai edes prototyyppimuisteiksihan näistä ei vielä ole.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 1 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Microsoft Edge - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä