id Software julkaisee Doom 3:n lähdekoodin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

id Software julkaisee Doom 3:n lähdekoodin
Pelitalo id Softwaren legendaarinen pelisuunnittelija John Carmack on ilmoittanut, että yhtiö aikoo julkaista Doom 3 -pelin lähdekoodin vapaaseen jakeluun. Carmackin tweettauksen mukaan lähdekoodi on paketoitu ja valmis julkaistavaksi, kunhan lakiosastolta saadaan viimeinen vahvistus asialle.

Tulevaisuudessa pelin id Tech 4 -pelimoottori tarjoaa halukkaille modaajille laadukkaan vaihtoehdon esimerkiksi suositulle Unreal Enginge -pelimoottorille. Odotettavissa on ainakin alkuperäiseen peliin perustuvia modeja ja myöhemmin ehkä täysin uusia pelimoottoria hyödyntäviä tekeleitä.

Doom 3 julkaistiin jo vuonna 2004, joten koodin julkinen jakelu ei ole enää taloudellisesti suuri menetys id Softwaren kannalta. Yhtiön uusin tuotos on RAGE, joka julkaisunsa yhteydessä kärsi grafiikan ongelmista.

2 kommenttia

ep_
Voisi ihan huvikseen ladata ja katella jaksasko säätää tota.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

ArttuH5N1
Hyvä että julkaisevat. Odotan innolla, että pääsen hakkaamaan pelaajien modeja/uusia tuotoksia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille