id Software julkaisee Doom 3:n lähdekoodin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

id Software julkaisee Doom 3:n lähdekoodin
Pelitalo id Softwaren legendaarinen pelisuunnittelija John Carmack on ilmoittanut, että yhtiö aikoo julkaista Doom 3 -pelin lähdekoodin vapaaseen jakeluun. Carmackin tweettauksen mukaan lähdekoodi on paketoitu ja valmis julkaistavaksi, kunhan lakiosastolta saadaan viimeinen vahvistus asialle.

Tulevaisuudessa pelin id Tech 4 -pelimoottori tarjoaa halukkaille modaajille laadukkaan vaihtoehdon esimerkiksi suositulle Unreal Enginge -pelimoottorille. Odotettavissa on ainakin alkuperäiseen peliin perustuvia modeja ja myöhemmin ehkä täysin uusia pelimoottoria hyödyntäviä tekeleitä.

Doom 3 julkaistiin jo vuonna 2004, joten koodin julkinen jakelu ei ole enää taloudellisesti suuri menetys id Softwaren kannalta. Yhtiön uusin tuotos on RAGE, joka julkaisunsa yhteydessä kärsi grafiikan ongelmista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

ep_
Voisi ihan huvikseen ladata ja katella jaksasko säätää tota.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

ArttuH5N1
Hyvä että julkaisevat. Odotan innolla, että pääsen hakkaamaan pelaajien modeja/uusia tuotoksia.

Kommentoi uutista