Gigabyte tarjoaa WiFi- ja Bluetooth 4.0 -yhteyksiä X79-emolevyissään

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Gigabyte tarjoaa WiFi- ja Bluetooth 4.0 -yhteyksiä X79-emolevyissään
Intelin tehokäyttäjille suunnatun Sandy Bridge-E-sarjan julkaisun lähestyessä emolevyvalmistajien kilpailu asiakkaan huomiosta kiihtyy. Gigabyte kosiskelee käyttäjiä tarjoamalla X79-piirisarjalla varustettujen emolevyjensä mukana PCIe-lisäkortin, joka tuo WiFi- ja Bluetooth-yhteydet pöytäkoneisiin.

Myös muilta valmistajilta on nähty samantyyppisiä ratkaisuita, mutta Gigabyten tarjonta on tähän mennessä nähdyistä kätevimmän oloinen. Langattomia yhteyksiä tarjoavat piirin on istutettu erilliselle minikokoiselle PCIe-lisäkortille. Kortti sisältää oletettavasti Atheroksen WiFi-piirin, joka sisältää tuen WiFi b/g- ja n-tekniikoille. Huolimatta jopa 300 Mbit/s nopeuten pystyvästä n-standardista, WiFin enimmäisnopeus rajoittuu 150 megabittiin, sillä kortti ei tue useampien kanavien käyttöä.

Bluetooth-piiri ei toimi WiFi-piirin tapaan suoraan PCIe-väylän kautta, vaan sen käyttämiseksi korti on liitettävä emolevyn sisäiseen USB2.0-liitäntän. Erikoisena ominaisuutena kortti itsessään tarjoaa yhden USB-liitänän. Kilpailijoita asteen verran paremmaksi laitettu Bluetooth 4.0 ei vielä juuri ole yleistynyt laitteissa, mutta Applen uusimmasta iPhone-mallista tuki jo löytyy.


Asiasta ensimmäisenä kertoneen VR Zone -sivuston mukaan lisäkorttia toimitettaisiin X79-UD5-, X79-UD7-, ja G1.Assassin 2 -emolevyjen mukana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista