AMD puskutraktoroi 1400 työpaikkaa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

AMD puskutraktoroi 1400 työpaikkaa
AMD aikoo leikata yli 10% työvoimastaan uudelleen järjestäessään liiketoimintaansa, keskittyen jatkossa uusiin kasvualueisiin kuten vähävirtaisiin suorittimiin.

Wall Street Journalin mukaan AMD on potkimassa ulos 1400 sen 12 000 työntekijästä, minkä pitäisi tuoda 10 miljoonan dollarin säästöt tälle neljännekselle ja 118 miljoonan dollarin säästöt vuodelle 2012. Yrityksen tavoitteena on myös vähentää muita toimintakustannuksia ensi vuonna 90 miljoonalla dollarilla. Vähennysten kerrotaan tapahtuvan globaalisti ja niiden pitäisi tulla päätökseen 2012 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä.

"Kustannusrakenteemme keventäminen ja globaalin työvoimamme keskittäminen kasvumahdollisuuksiin tulee vahvistamaan AMD:n kilpailukykyä ja mahdollistaa aggressiivisemman kasvustrategioiden seuraamisen, minkä tarkoituksena on nopeuttaa kasvua tulevaisuudessa."

Rory Read, AMD:n toimitusjohtaja

AMD vaikuttaisi siis pyrkivän jatkossa luomaan uusia kasvu-uria itselleen, sillä kilpailu Inteliä vastaan perinteisillä X86-markkinoilla ei vaikuta lupaavalta Bulldozerin menestyksestä päätellen, eivätkä kyseiset markkinat ole kasvamassa, vaan kasvualueeksi nähdään vähävirtaiset mobiilituotteet.

3 kommenttia

Jiiksi
Katoin ensi että melko paljo säästävät mutta eihän tuo ookkaan kun ~10k per pää
squi
Sinänsä järkevää AMD:n puolesta, x86-markkinoilla ei tosiaan hirveästi kasvumahdollisuuksia ole. Nvidiakin on suuntaamassa paljon resursseja mobiilipuolelle, jossa tulee olemaan hyvät kasvumahdollisuudet seuraavina vuosina.
ArttuH5N1
Ajattelin, että sanaa "puskutraktoroi" käytetään, koska halutaan a) värittää uutista tai b) kuvata tapahtumaa tarkemmin. Onneksi lopusta selvisi tuon alkuperä. Niin hyvää puuta, niin hyvää puuta se on.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille