AMD:n uudet näytönohjaimet viivästyvät ensi vuodelle

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n uudet näytönohjaimet viivästyvät ensi vuodelle
AMD:n uutta näytönohjainsukupolvea on odotettu vuoden lopulle, mutta näyttää siltä, että julkaisu tulee lipsumaan tammikuun puolelle.

Rage3D-sivuston lähteiden mukaan AMD ei olisi kyennyt pitämään aikatauluaan, jonka mukaan uudet Southern Islands -näytönohjaimet julkaistaisiin ennen joulua. Aiempien huhujen mukaan AMD pyrki julkaisemaan ensimmäiset kortit joulukuun toiseen viikkoon mennessä. Rage3D:n mukaan ongelma olisi TSCM:n 28nm tuotannon hitaudessa, eli piirejä ei saada valmistettua tarpeeksi jouluun mennessä.

AMD on itse todennut, että se tulee aloittamaan uusien näytönohjainten toimitukset tämän vuoden puolella, mutta ei maininnut itse julkaisun tapahtuvan tänä vuonna. Oletettavasti siis julkaisu tapahtuu hyvin pian ensi vuoden puolella, eli tammikuussa. Tiedossa ei ole kuitenkaan käyttävätkö ensimmäisenä tulevat näytönohjaimet uusia Graphics Core Next -arkkitehtuuriin perustuvia piirejä.


Rage3D:n mukaan uuden sukupolven huippumalli olisi kuitenkin suorituskyvyltään hyvä, ja vetäisi vertoja nykyiselle kahden piirin Radeon HD 6990:lle. Toisaalta jos Nvidia ei vastaa AMD:n uusiin kortteihin nopeasti, hinnat saattavat nousta samaan tapaan kuin kävi Radeon HD 5000 -sarjan julkaisun aikaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 1 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Microsoft Edge - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä