AMD:n uudet näytönohjaimet viivästyvät ensi vuodelle

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n uudet näytönohjaimet viivästyvät ensi vuodelle
AMD:n uutta näytönohjainsukupolvea on odotettu vuoden lopulle, mutta näyttää siltä, että julkaisu tulee lipsumaan tammikuun puolelle.

Rage3D-sivuston lähteiden mukaan AMD ei olisi kyennyt pitämään aikatauluaan, jonka mukaan uudet Southern Islands -näytönohjaimet julkaistaisiin ennen joulua. Aiempien huhujen mukaan AMD pyrki julkaisemaan ensimmäiset kortit joulukuun toiseen viikkoon mennessä. Rage3D:n mukaan ongelma olisi TSCM:n 28nm tuotannon hitaudessa, eli piirejä ei saada valmistettua tarpeeksi jouluun mennessä.

AMD on itse todennut, että se tulee aloittamaan uusien näytönohjainten toimitukset tämän vuoden puolella, mutta ei maininnut itse julkaisun tapahtuvan tänä vuonna. Oletettavasti siis julkaisu tapahtuu hyvin pian ensi vuoden puolella, eli tammikuussa. Tiedossa ei ole kuitenkaan käyttävätkö ensimmäisenä tulevat näytönohjaimet uusia Graphics Core Next -arkkitehtuuriin perustuvia piirejä.

Rage3D:n mukaan uuden sukupolven huippumalli olisi kuitenkin suorituskyvyltään hyvä, ja vetäisi vertoja nykyiselle kahden piirin Radeon HD 6990:lle. Toisaalta jos Nvidia ei vastaa AMD:n uusiin kortteihin nopeasti, hinnat saattavat nousta samaan tapaan kuin kävi Radeon HD 5000 -sarjan julkaisun aikaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille