Apple luopumassa tehokäyttäjien Mac Pro -koneista?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (7)

Apple luopumassa tehokäyttäjien Mac Pro -koneista?
Apple saattaa tulevaisuudessa luopua yhtiön ammattikäyttäjille suunnatuista tehokkaista Mac Pro -sarjan työpöytäkoneista. Syynä jatkon harkinnalle on tehotyöasemien heikko menekki, mikä aiheuttaa kannattavuusongelmia sarjan kehitykselle.

Apple myi edellisellä vuosineljänneksellä enemmän Macintosh-tietokoneita enemmän kuin koskaan viimeisen 30 vuoden aikana. Silti noin 74 prosenttia koneista oli kannettavia MacBook-koneita ja suuri osa jäljelle jäävistä työpöytämalleistakin All-in-One-tyyppisiä iMac-koneita.

Tietokoneiden tehon viimeaikainen kehitys on mahdollistanut suuren osan ammattilaisistakin tehdä työnsä halvemmilla kannettavilla. Lisäksi uusien nopeampien väylätekniikoiden kuten Thunderboltin kehitys on tuonut videoeditoinnissa tarpeelliset nopeat ja isot tallennusjärjestelmät sekä muut lisälaitteet myös muiden kuin työasemien omistajien ulottuville.

Applen kalliit työasemat ovat pitkään olleet kaikkein vannoutuneimpien Apple-käyttäjien suosiossa ja niiden poistuminen markkinoilta saattaisi aiheuttaa negatiivista palautetta ammatinkäyttäjäkunnalta. Silti Apple voisi tarjota esimerkiksi nykyistä tehokkaampia Mac Mini - tai iMac-malleja, joilla voitaisiin paikata suuri osa ammattikäyttäjienkin tarpeista.

7 kommenttia

Diazzi
No eikai se myy, kun laite on päivitetty viimeksi ties kuinka kauan sitten ja hinta ei enää vastaa ollenkaan suorituskykyä, kun verrataan vaikka 27" iMaciin.

Päivitystä odotellessa...
capuzino
@1 Diazzi

Eihän ne niin pahanhintaisia ole, muistaakseni HPn ja Lenovon vastaavat Xeon vehkeet on kalliimpia.

Ja hankala noita päivittää parempaan, kun Intel ei ole viellä julkaissut seuraava väh. 6-core Xeon sarjaa :/
samarit1
Kyllähän se kaupaksi menee kun en ole moisista edes kuullutkaan.En kyllä olisi ostanutkaan kun aplella muutenkin surkeat koneet.
Murtagh
3@ Kyllä itse ainakin olen siitä kuullut enkä omista yhtään apple tuotetta... Ja ihan muutenkin mistä tiiät että se on surkea jos et ole siitä kuullutkaan?

Ei sillä että väittäisin kyseisin koneen omaavan hyvän hinta/laatu suhteen :)
marcoboy
Itse käytän 2008 vuoden 8-core Xeonia ja hyvinhän tämä vielä pelittää varsinkin kun vaihtoi levyt SSD:ksi. Tulee tukalat oltavat jos joutuu iMaceillä duunia tekemään.... Ja kyllä Win/Lin -koneita on olemassa ja varmasti halvemmalla, mutta kun tuo käytön sujuvuus kiinnostaa käyttiksen nimeä enemmän.
grep
Harmi jos työasemat lopetetaan mallistosta, ovat olleet sisuskaluihinsa ja tuotteistuksen tasoon nähden edullisia ja vankkoja työjuhtia. Saman tasoisislla komponenteilla (Intelin ammattiemot, ECC-muistit jne.) esim. Lenovot, HP:t ja Fujitsut näyttävät tulevan niinkin isolla erolla kalliimmiksi ja suomalaisilla vähittäismyyntihinnoilla sama juttu jopa itsekin kasaamalla jos aletaan ottaa mukaan saman tasoista laatukoteloa ja esim. Tyanin emoa.

Siksipä Pro-malliston kannattavuus on minua hämmästyttänytkin jo jonkin aikaa. Ehkä niitä on haluttu pitää vähän niin kuin pr-mielessä mukana?
ArttuH5N1
Originally posted by grep:
Siksipä Pro-malliston kannattavuus on minua hämmästyttänytkin jo jonkin aikaa. Ehkä niitä on haluttu pitää vähän niin kuin pr-mielessä mukana?

Jospa toimivat niin kuin Mäkkärin väitetään toimivan Suomessa: Ei välttämättä kannattavasti, mutta pitää kilpailijat "varpaillaan".

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille