Apple luopumassa tehokäyttäjien Mac Pro -koneista?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (7)

Apple luopumassa tehokäyttäjien Mac Pro -koneista?
Apple saattaa tulevaisuudessa luopua yhtiön ammattikäyttäjille suunnatuista tehokkaista Mac Pro -sarjan työpöytäkoneista. Syynä jatkon harkinnalle on tehotyöasemien heikko menekki, mikä aiheuttaa kannattavuusongelmia sarjan kehitykselle.

Apple myi edellisellä vuosineljänneksellä enemmän Macintosh-tietokoneita enemmän kuin koskaan viimeisen 30 vuoden aikana. Silti noin 74 prosenttia koneista oli kannettavia MacBook-koneita ja suuri osa jäljelle jäävistä työpöytämalleistakin All-in-One-tyyppisiä iMac-koneita.

Tietokoneiden tehon viimeaikainen kehitys on mahdollistanut suuren osan ammattilaisistakin tehdä työnsä halvemmilla kannettavilla. Lisäksi uusien nopeampien väylätekniikoiden kuten Thunderboltin kehitys on tuonut videoeditoinnissa tarpeelliset nopeat ja isot tallennusjärjestelmät sekä muut lisälaitteet myös muiden kuin työasemien omistajien ulottuville.

Applen kalliit työasemat ovat pitkään olleet kaikkein vannoutuneimpien Apple-käyttäjien suosiossa ja niiden poistuminen markkinoilta saattaisi aiheuttaa negatiivista palautetta ammatinkäyttäjäkunnalta. Silti Apple voisi tarjota esimerkiksi nykyistä tehokkaampia Mac Mini - tai iMac-malleja, joilla voitaisiin paikata suuri osa ammattikäyttäjienkin tarpeista.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

Diazzi
Diazzi
No eikai se myy, kun laite on päivitetty viimeksi ties kuinka kauan sitten ja hinta ei enää vastaa ollenkaan suorituskykyä, kun verrataan vaikka 27" iMaciin.

Päivitystä odotellessa...
capuzino
capuzino
@1 Diazzi

Eihän ne niin pahanhintaisia ole, muistaakseni HPn ja Lenovon vastaavat Xeon vehkeet on kalliimpia.

Ja hankala noita päivittää parempaan, kun Intel ei ole viellä julkaissut seuraava väh. 6-core Xeon sarjaa :/
samarit1
samarit1
Kyllähän se kaupaksi menee kun en ole moisista edes kuullutkaan.En kyllä olisi ostanutkaan kun aplella muutenkin surkeat koneet.
Murtagh
Murtagh
3@ Kyllä itse ainakin olen siitä kuullut enkä omista yhtään apple tuotetta... Ja ihan muutenkin mistä tiiät että se on surkea jos et ole siitä kuullutkaan?

Ei sillä että väittäisin kyseisin koneen omaavan hyvän hinta/laatu suhteen :)
marcoboy
marcoboy
Itse käytän 2008 vuoden 8-core Xeonia ja hyvinhän tämä vielä pelittää varsinkin kun vaihtoi levyt SSD:ksi. Tulee tukalat oltavat jos joutuu iMaceillä duunia tekemään.... Ja kyllä Win/Lin -koneita on olemassa ja varmasti halvemmalla, mutta kun tuo käytön sujuvuus kiinnostaa käyttiksen nimeä enemmän.
grep
grep
Harmi jos työasemat lopetetaan mallistosta, ovat olleet sisuskaluihinsa ja tuotteistuksen tasoon nähden edullisia ja vankkoja työjuhtia. Saman tasoisislla komponenteilla (Intelin ammattiemot, ECC-muistit jne.) esim. Lenovot, HP:t ja Fujitsut näyttävät tulevan niinkin isolla erolla kalliimmiksi ja suomalaisilla vähittäismyyntihinnoilla sama juttu jopa itsekin kasaamalla jos aletaan ottaa mukaan saman tasoista laatukoteloa ja esim. Tyanin emoa.

Siksipä Pro-malliston kannattavuus on minua hämmästyttänytkin jo jonkin aikaa. Ehkä niitä on haluttu pitää vähän niin kuin pr-mielessä mukana?
ArttuH5N1
ArttuH5N1
Originally posted by grep:
Siksipä Pro-malliston kannattavuus on minua hämmästyttänytkin jo jonkin aikaa. Ehkä niitä on haluttu pitää vähän niin kuin pr-mielessä mukana?

Jospa toimivat niin kuin Mäkkärin väitetään toimivan Suomessa: Ei välttämättä kannattavasti, mutta pitää kilpailijat "varpaillaan".

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä