AMD vahvisti Trinityn saapumisajankohdan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

AMD vahvisti Trinityn saapumisajankohdan
AMD on vahvistanut, että yhtiön seuraavan sukupolven APU-piiri Trinity saapuu heti alkuvuodesta 2012. Ajankohdan vahvisti Guru 3D:n mukaan yhtiön talouspäällikkö Thomas Seifert, joka kertoi Trinityn olevan yhtiön ensimmäisiä tuotejulkistuksia tulevana vuonna.

Guru 3D kertoo myös Llanoa-vaivanneiden saanto-ongelmien olevan paranemaan päin. AMD:n tuore toimitusjohtaja Rory Read vakuuttaa Llano-piirit valmistavan GlobalFoundriesin 32nm valmistusprosessin laadun paranevan merkittävästi kuluvan neljänneksen aikana. Llanon huonot saannot johtivat AMD:n ennakoitua pienempään liikevaihtoon vuoden kolmannella neljänneksellä.

Viime viikolla julkisuuteen vuotaneen tiedon perusteella AMD arvioi Trinityn Piledriver-ytimien kasvattavan prosessorin suorituskykyä noin 20 prosenttia Llanoon verrattuna. Piledriver on AMD:n äskettäin julkaiseman Bulldozer-arkkitehtuurin seuraaja, eli suorituskykyparannukset saattavat tulla esiin lähinnä hyvin säikeistetyissä sovelluksissa. Llanon tavoin Trinity tulee sisältämään kahdesta neljään ydintä eli yhden tai kaksi Piledriver-moduulia.

Suorituskyky nousee myös APU:n näytönohjaimen osalta. Näytönohjaimen odotetaan perustuvan samaan arkkitehtuuriin, jota käytetään tulevissa Radeon HD 7000 -sarjan ohjaimissa. Uutena ominaisuutena mukana tulee VCE (Video Compression Engine), joka on kilpailija Intelin videonpakkausta nopeuttavalle QuickSync-tekniikalle. AMD odottaa kokonaissuorituskyvyn kasvavan GPU:n osalta noin 30 prosenttia Llanoon verrattuna.

1 kommentti

johtaja59
"Llanon huonot saannot johtivat AMD:n ennakoitua pienempään liikevaihtoon"
Oli varmaankin tuoreen TJ:n suusta.
Toivottavasti APU tulee nostamaan AMD:n tilannetta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille