AfterDawn logo

Acerin ja Asuksen ultrabookit jäämässä myyntitavoitteista

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Taiwanilainen Digitimes raportoi, että Asus ja Acer ovat joutuneet laskemaan Intelin ultrabook-konseptiin perustuvien kannettaviensa myyntitavoitteita yli puoleen aiemmasta odotettua heikomman kysynnän vuoksi.

Kumpikin yhtiö arvioi aiemmin, että ultrabook-kannettavia (Acer Aspire S3 ja Asuksen Zenbook UX21 sekä UX31) myytäisiin kuluvan vuoden aikan 200 000 - 300 000 kappaletta. Yhtiöiden uuden arvion mukaan myynnissä päästäneen noin 100 000 kappaleeseen. Suurimpana menekkiä haittaavana tekijänä on pidetty kohtalaisen korkeaa hintaa, jota yrityksistä huolimatta ei ole saatu painettua merkittävästi alle 1000 euron.

Digitimesin mukaan korkea hinta on vaivannut erityisesti yhtiöiden kotimarkkinoita Taiwanissa, jossa hinta on ollut jopa Europpaa ja Pohjois-Amerikkaa korkeampi. Tällä hetkellä Ultrabookit on hinnoiteltu jopa korkeammalle kuin niiden mallina toiminut Applen MacBook Air, mikä on omiaan vaikeuttamaan myyntiä.


Ultrabook-kategorian kannettavien menekin odotetaan kuitenkin paranevan, kunhan Intel julkaisee ensi keväänä 22 nm prosessilla tuotetut Ivy Bridge -suorittimet. Lisäksi ensi vuonna saapuvan Windows 8:n odotetaan parantavan myyntiä.

6 KOMMENTTIA

Routalempi1/6

Kyllähän tuollainen nätti olis kuin sika pienenä, mutta nykyhinnoillaan (ja muutenkin kun Windows 8 kulman takana) ei tuollaista viitsi ostaa. Halvemmaksi tai ainakin samalla hinnalla saa kohtuu hyvän perusläppärin jossa teho etenkin näytönohjaimen osalta on ihan eri luokkaa + tämän kaveriksi tabletin (wifi only versio)..

Eriol2/6

Itse ainakin odottaisin Win 8:a ja Ivy Bridge -malleja ja jättäisin nämä ensimmäisen sukupolven Ultrabookit väliin. Liian kalliita ja epäilemättä hiomisen varaa riittää. Lisäksi huhuissa liikkuu että ensi vuonna saataisiin tarkempia näyttöjäkin. Kaikin puolin siis parempaa luvassa laadussa ja hinnassa, joten nykyisellään ainoastaan Air on ollut järkevä valinta tuossa kategoriassa.

johtaja593/6

Kun Acerin ja Asuksen ultrabook-kannettavia verrataan aina Applen MacBook Airiin ja hintoja suoraan vastakkain asetteluna, niin kiinnostaisi tietää onko ne teknisiltä tiedoilta (prossu, näyttis, muistit, kiinto, näyttö, liitimet, akunkesto) identtisiä?

ArttuH5N14/6

Originally posted by Routalempi:

Kyllähän tuollainen nätti olis kuin sika pienenä, mutta nykyhinnoillaan (ja muutenkin kun Windows 8 kulman takana) ei tuollaista viitsi ostaa.

Komppaan. Ja kalliimpia kuin MacBookit Air? Pitäisi ruoskia se, joka luulee voivansa myydä samaa kamaa kalliimmalla, kuin Apple.

Ralle_ (vahvistamaton)5/6

Windows 8 ei kiinnosta, mutta haluaisin ultrabookin hyvällä akkukestolla ja 15" näytöllä, joten pitänee ensi vuoden puolelle odotella.

Kokono6/6

@3
Asuksellahan on speksit paremmat, ainakin 13,3" mallissa. Hintaa 200? vähemmänkin;
Asus Zenbook UX31: 1099?, core i7 2637m, 4GB, 128GB SSD SATA III (käytännössä 2x nopeampi), näyttö 1600x900, liitännät USB 3.0, USB 2.0, SD kortinlukija, miniVGA, miniHDMI, kuuloke+mikki, parempi akkukesto, pienempi, kevyempi. Mukana tulee myös suojakuori kantamista varten, miniVGA-VGA -adapteri, Ethernet-USB -adapteri, paremmat kaiuttimet (testien mukaan)
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...37M-4-GB-128-GB

MacBook Air 13,3": 1279?, core i5 2557m, 4GB, 128GB SSD, näyttö 1440x900, liitännät thunderbolt+displayport, 2x USB 2.0, SD-kortinlukija (tukee myös SD-XD), mikki+kuuloke+optinen, taustavalaistu näppäimistö, multitouch trackpad
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...ttava-tietokone

Asuksella siis parempaa rautaa, mutta applella taas käytännöllisiä paremmuuksia (taustavalaistu näppäimistö, multitouch trackpad). Käytännössä noi on samankokoisia (asus pienempi), liitännöistä ehkä ottaisin mielummin Airin, ulkonäöltä asuksen. Kokonaisuutena ehdottomasti Asus koska 200? hintaeroa eikä mitään merkittävästi parempaa applessa.

@5
Eikö asuksen vajaa 6 tuntia riitä? 15" näyttöjä en usko tulevan, koska tulisi liian iso ultrabookiksi. Jostain luinkin että noita ultrabookkeja tulee vain 10-14" näytöillä

Artikkelin tekijöille. Miten olette saanet Suomessa kalleimmasta myytävästä mallista (asus, 1099?) kalliimman kuin applen vastaavan (1279?) halvimmatkin mallit ovat melkein samanlaisia hinnaltaan, speksit asuksen eduksi (asus 999?, apple 979?)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT