Testi: näytönohjaimen muistinkäyttö Surround- ja 3D-käytössä

Kirjoittaja Panu Roivas,

Testi: näytönohjaimen muistinkäyttö Surround- ja 3D-käytössä
Kanadalainen Hardware Canucks on julkaissut mielenkiintoisen artikkelin Nvidian näytönohjainten muistinkäytöstä kolmen näytön Surround-kokooonpanolla ja 3D Visionilla.

Tällä hetkellä näytönohjainmarkkinoita hallitsevat 1 Gt muistilla varustetut näytönohjaimet, mutta kuinka paljon muistia tarvitaan 3D-pelaamiseen tai kolmen näytön resoluutiolle? Molemmat skenaariot alkavat olla enenevimmissä määrin saatavilla kohtuulliseen hintaan, toisin kuin esimerkiksi yli tuhannen euron 30" näytöt.

Hardware Canucks testasi pelejä kahdella 3 Gt GTX 580 -kortilla sekä uusilla 2,5 Gt GTX 570 -korteilla. Loppupäätelmän mukaan moni tämänhetkisistä peleistä ei hyödy tuplatuista muisteista edes korkeilla resoluutioilla, ja ylimääräisen muistin tuoma latenssi itse asiassa heikentää suorituskykyä. Sen sijaan esimerkkejä muistisyöpöistä peleistä olivat Crysis 2, Shogun: Total War sekä Metro 2033. Myös uuden Battlefield 3 -pelin kerrotaan syövän lähes kaiken tarjolla olevan VRAM-muistin. Näyttää kuitenkin siltä, että 2 Gt tai enemmän muistia näytönohjaimessa on edelleen hyödyllistä vain hyvin korkeilla resoluutioilla ja anti-aliasointiasetuksilla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille