OCZ:lta uusi SSD-malli nopeilla hakuajoilla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

OCZ:lta uusi SSD-malli nopeilla hakuajoilla
OCZ on julkaissut uuden Octane-nimisen SSD-aseman, joka on yhtiön ensimmäinen Indilinxin muistiohjaimella varustettu asema. OCZ osti vaikeuksissa painiskelleen Indilinxin viime keväänä. OCZ:n mukaan Octanen vahvuuksia ovat pakkautumattoman datan käsittely sekä suorituskyvyn säilyminen kirjoitusoperaatioissa.

OCZ:n huomio pakkautumattoman datan käsittelystä liittyy nykyisen markkinajohtaja SandForcen käyttämään DuraWrite-tekniikkaan, jonka suorituskyky tipahtaa dramaattisesti esimerkiksi pakkautumatonta videomateriaalia siirrettäessä. Octane tarjoaa myös muilta osin erittäin kilpailukykyistä suorituskykyä.

Octane saapuu markkinoille sekä sekä 6 Gbps SATA-liitännällä että vanhemmalla 3 Gbps liitännällä varustettuna. Nopeampi versio perustuu IMFT:n 25 nm synkroniseen NAND-muistiin ja hitaammassa versiossa käytetään IMFT:n asynkronista NAND-muistia.

Aseman peräkkäislukunopeudeksi ilmoitetaan 560 MB/s ja kirjoitusnopeudeksi 400 MB/s. Satunnaisten 4 KB luku- ja kirjoitusoperaatioiden nopeudet ovat 45 000 ja 25 000 IOPS. OCZ:n mukaan Indilinxin muistiohjaimen avulla aseman hakuaika lukuoperaatioissa on saatu 0,06 ms:n ja kirjoitusoperaatioissa 0,09 ms:n.
Kapasiteetit vaihtelevat aina 128 gigatavusta jopa 1 teratavuun asti. Yhtiö ei ole paljastanut tarkkaa hinnoittelua, mutta hintojen odotetaan asettuvan noin 1,1 - 1,3 dollariin per gigatavu.

4 kommenttia

Tnoi
Teranen ssd.. Want!
Wimoweh
Originally posted by Tnoi:
Teranen ssd.. Want!
Ehdottomasti!
En tosin aio maksaa moisesta ~1000€ :/
teeppaja
Jos tuossa asemassa ei ole mitään vastaavan laisia ongelmia kuin monessa uutta SandForcea käyttävissä asemissa on ollut, niin erittäin pätevältä vaikuttaa.
DjZorlag
1€/giga ei kuulosta ollenkaan pahalta. :) nykyään tahtoo noiden hyvien SSD:ien hinnat vielä olla siellä puolessatoista eurossa.

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille