Intel aloitti massatuotannon 22 nm:n prosessilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel aloitti massatuotannon 22 nm:n prosessilla
Intel on aloittanut 22 nanometrin prosessilla valmistettavien Ivy Bridge -suorittimien massatuotannon. Yhtiön eilen kertoman tiedon mukaan tuotanto aloitettiin kolmannella kvartaalilla eli heinä-syyskuussa.

Ensi keväällä myyntiin tulevat suorittimet perustuvat olennaisilta osin nykyiseen Sandy Bridge -arkkitehtuuriin, mutta niihin on tehty runsaasti perustavaa laatua olevia uudistuksia. Tässä mielessä Ivy Bridget ovat enemmän kuin pelkkä tick-vaihe yhtiön kehitysstrategiassa.

Uutta on muun muassa 3D-transistorit, jotka toimivat tavallista alhaisemmilla käyttöjännitteillä ja ovat energiatehokkaampia. Yhdessä aiempaa pienemmän viivanleveyden kanssa (32 -> 22 nm) Ivy Bridge -suorittimien suorituskyky alhaisilla jännitteillä kasvaa 37 prosenttia. Eilen uutisoimamme tiedon mukaan suorittimien TDP-arvokin on selvästi nykyistä alhaisempi.

Samalla suorittimien integroidun näytönohjaimen ominaisuuksia on parannettu DirectX 11- ja OpenCL 1.1 -tuilla. Graafisen suorituskyvyn luvataan kasvavan jopa 30 prosenttia aiempaan verrattuna. Uutta on myös PCIe 3.0 -tuki.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille