Intel aloitti massatuotannon 22 nm:n prosessilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel aloitti massatuotannon 22 nm:n prosessilla
Intel on aloittanut 22 nanometrin prosessilla valmistettavien Ivy Bridge -suorittimien massatuotannon. Yhtiön eilen kertoman tiedon mukaan tuotanto aloitettiin kolmannella kvartaalilla eli heinä-syyskuussa.

Ensi keväällä myyntiin tulevat suorittimet perustuvat olennaisilta osin nykyiseen Sandy Bridge -arkkitehtuuriin, mutta niihin on tehty runsaasti perustavaa laatua olevia uudistuksia. Tässä mielessä Ivy Bridget ovat enemmän kuin pelkkä tick-vaihe yhtiön kehitysstrategiassa.

Uutta on muun muassa 3D-transistorit, jotka toimivat tavallista alhaisemmilla käyttöjännitteillä ja ovat energiatehokkaampia. Yhdessä aiempaa pienemmän viivanleveyden kanssa (32 -> 22 nm) Ivy Bridge -suorittimien suorituskyky alhaisilla jännitteillä kasvaa 37 prosenttia. Eilen uutisoimamme tiedon mukaan suorittimien TDP-arvokin on selvästi nykyistä alhaisempi.


Samalla suorittimien integroidun näytönohjaimen ominaisuuksia on parannettu DirectX 11- ja OpenCL 1.1 -tuilla. Graafisen suorituskyvyn luvataan kasvavan jopa 30 prosenttia aiempaan verrattuna. Uutta on myös PCIe 3.0 -tuki.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista