ARM:n 20 nm:n mobiilipiirin testivalmistus alkamaisillaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

ARM:n 20 nm:n mobiilipiirin testivalmistus alkamaisillaan
Sirusuunnittelijat ARM ja Cadence sekä siruvalmistaja TSMC ovat kertoneet päässeensä ensimmäisenä maailmassa 20 nanometrin prosessissa niin sanottuun tape-out-vaiheeseen. Käytännössä tiedote tarkoittaa sitä, että Cortex-A15 MPCore -suorittimen suunnittelutyö uutta prosessia varten on saatu valmiiksi.

Piirin valomaski on lähetetty TSMC:lle, joka aloittaa testivalmistuksen ennen siirtymistä massatuotantoon. Suunnittelutyö vaati Cadence Design Systemsiltä ja ARM:lta 18 kuukauden työn. Cortex-A15 on ARM:n kaikista tehokkain piiri.

Viime kesänä Samsung kertoi päässeensä tape-out-vaiheeseen ARM-pohjaisen suorittimensa kanssa. ARM vakuutti jatkavansa hyvällä tolalla olevaa yhteistyötä Cadencen kanssa jatkossakin muiden suoritinmallien kohdalla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille