ARM:n 20 nm:n mobiilipiirin testivalmistus alkamaisillaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

ARM:n 20 nm:n mobiilipiirin testivalmistus alkamaisillaan
Sirusuunnittelijat ARM ja Cadence sekä siruvalmistaja TSMC ovat kertoneet päässeensä ensimmäisenä maailmassa 20 nanometrin prosessissa niin sanottuun tape-out-vaiheeseen. Käytännössä tiedote tarkoittaa sitä, että Cortex-A15 MPCore -suorittimen suunnittelutyö uutta prosessia varten on saatu valmiiksi.

Piirin valomaski on lähetetty TSMC:lle, joka aloittaa testivalmistuksen ennen siirtymistä massatuotantoon. Suunnittelutyö vaati Cadence Design Systemsiltä ja ARM:lta 18 kuukauden työn. Cortex-A15 on ARM:n kaikista tehokkain piiri.

Viime kesänä Samsung kertoi päässeensä tape-out-vaiheeseen ARM-pohjaisen suorittimensa kanssa. ARM vakuutti jatkavansa hyvällä tolalla olevaa yhteistyötä Cadencen kanssa jatkossakin muiden suoritinmallien kohdalla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista