Thaimaan tulvista jättivahingot kiintolevyteollisuudelle

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Thaimaan tulvista jättivahingot kiintolevyteollisuudelle
Western Digital kertoi alkuviikosta, että kaksi yhtiön Thaimaassa sijaitsevista tuotantolaitoksista on jouduttu sulkemaan tulvavesien vallattua alueet. Myös Seagate on ilmoittanut tuotanto-ongelmista. Vaikka yhtiön tehtaat ovat säästyneet tulvilta, paikallisten yhteistyökumppaneiden komponenttituotanto on kärsinyt, mikä hidastaa kiintolevyjen valmistusta.

Thaimaa on Kiinan jälkeen maailman toisiksi suurin kiintolevyjen tuottaja. Tulvien aiheuttamat ongelmat saattavat heijastua koko maailmanmarkkinoille kysyntää heikompana tarjontana vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Myös japanilaisella Toshiballa on puolijohde- ja tallennuslaiteteollisuutta Thaimaassa ja yhtiö on ilmoittanut lopettaneensa tuotannon väliaikaisesti.

Western Digitalilta kerrotaan, että tulvien aiheuttamat vahingot tuotantolaitoksissa sekä komponenttitoimitusketjun kärsimät vahingot tulevat vaikeuttamaan yhtiön toimintaa huomattavasti loppuvuodesta. Western Digital epäilee, että yhtiö ei kykene vastaamaan kaikkeen kysyntään vuoden viimeisellä neljänneksellä.

2 kommenttia

RekookeR
Onkohan meriportit jääneet auki?

-Reko

avthein
Pitäisikö siis hamstrata joulun kovalevyt...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille