Microsoft esittelee Windows 8:n uudistettua hakutoimintoa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

Microsoft esittelee Windows 8:n uudistettua hakutoimintoa
Microsoft on tekemässä radikaaleja muutoksia käyttöliittymässään Windows 8:n myötä, ja nykyisen käynnistä-valikon korvaa uusi Metro UI. Sen myötä myös Windows 8:n pikahaku kuuluu Metro UI:n alle, ja Microsoft on kehittänyt siitä entistä laajemman ja yksityiskohtaisemman. Viimeisimmässä Building Windows -blogissa Microsoft esittelee uudistettua hakua.

Windows 8:ssa windows-näppäimen painallus avaa Metro UI -aloitusnäkymän, josta käyttäjä voi suoraan alkaa kirjoittamaan hakusanaa, samaan tapaan kuin Windows 7:ssa käynnistä-valikon kautta. Metro UI:n haku on kuitenkin entistä laajempi, ja esittää enemmän tietoa hakutuloksistaan.

Microsoftin mukaan 67% käyttäjien käynnistä-valikosta tekemistä hauista ovat sovelluksia, 22% tiedostoja, 9% asetuksia ja 2% käynnistyskomentoja. Windows 8:ssa käyttäjä voi pikanäppäinyhdistelmällä määritellä, onko hän hakemassa sovelluksia, tiedostoja tai asetuksia. Esimerkiksi Windows+f -näppäinyhdistelmällä käyttäjä voi etsiä pelkkiä tiedostoja, ja Metro UI näyttää tulokset hakutyypille sopivassa formaatissa lisätietoineen.
Kysymyksiä Windows 8:sta? Vieraile Windows 8 -keskustelualueillamme ja osallistu keskusteluun.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

readyEddy
readyEddy
Vielä on pitkä matka Macin Spotlightiin.
repino
repino
Olen jo kokeillut uutta windows 8 systeemiä. vaattii kai jonkun verrran opettelemista, on ns. palikoineen niin uus. Kuin kännykkä ja PC olis samassa paketissa.
En osaa arvostella, ennenkuin olen tutustunut kaikkiin juttuihin.....
Google ja android taitavat olla kyllä edellä...

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Kommentoi uutista