AfterDawn logo

Intel ylsi taas ennätystuloksiin

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Intelin tämän vuoden kolmas neljännes ylsi taas ennätystulokseen. Yhtiö onnistui ylittämään aiemmat saavutuksena useammalla osa-alueella, kuten sirutoimitusten määrässä, liikevoitossa ja liikevaihdossa.

Yhtiön liikevaihto nousi kolmannella neljänneksellä 14,3 miljardiin dollariin eli runsaaseen 10 miljardiin euroon. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli 29 prosenttia. Liikevoitto puolestaan oli 3,7 miljardia dollaria eli runsaat 2,6 miljardia euroa, jossa kasvu edellisvuoteen verrattuna oli 24 prosenttia.

Intelin mukaan ennätysmäiset lukemat ovat paljolti kannettavien tietokoneiden ansiota, joiden markkinat kasvoivat "kaksinumeroisilla luvuilla". Myös pilvipalveluiden yleistymisen kasvattama tarve datakeskuksille vauhditti Intelin myyntiä.

Ennätysluvuista huolimatta Intelin osavuosikatsaus sisälsi myös miinusmerkkisiä lukuja. Atom-prosessorit ovat jääneet pahasti AMD:n viimeaikaisten Fusion-APU:iden jälkeen tekniikan kehityksessä. Intelin Atom-prosessoreista vastaavan yksikön tulos laski 32 prosentilla viimevuotiseen verrattuna.

1 KOMMENTTI

miketso1/1

Onneksi AMD pystyy kilpailemaan edes noissa vähävirtaisissa suorittimissa, ettei Intel vie kokonaan markkinoita itselleen, mutta täytyy myöntää että hyvää työtä on Intel tehnyt.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT