Samsung aloittaa Applen A6-mobiilisirujen valmistuksen riidoista huolimatta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Samsung aloittaa Applen A6-mobiilisirujen valmistuksen riidoista huolimatta
Applen seuraavan sukupolven iPhone-älypuhelimissa ja iPad-taulutietokoneissa käytettävien neliytimisten A6-mobiilipiirien valmistuksesta vastaa Samsung, vaikka yhtiöllä onkin kärhämää patenttien vuoksi. Asiasta kertoi Korean Times, joka perustaa tietonsa nimeämättömän korealaisen komponenttitoimittajan lausuntoihin.

Keskeisimpänä syynä Samsungin valikoitumiseen on ollut TSMC:n ongelmat 28 nanometrin prosessin käynnistämisessä. A6-sirut valmistetaan Austinissa (Texas) sijaitsevilla tehtailla, jotka aloittivat toimintansa vuonna 2007. Korean Timesin mukaan TSMC tulee myös valmistamaan Applelle räätälöityjä siruja, mutta selvästi pienemmässä mittakaavassa kuin Samsung.

TSMC:n on kerrottu jo aiemmin aloittaneen A6:n testivalmistuksen. Sen on kerrottu myös valmistelevan toista tape-outia A6:lle, jonka massatuotannon se voisi aloittaa ensi vuoden alussa.


Neliytimisyyden ja 28 nanometrin viivanleveyden lisäksi mitään muuta A6:sta ei tiedetä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista