Intel helpottaa ylikellotusta Ivy Bridgeissä ja Haswelleissä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel helpottaa ylikellotusta Ivy Bridgeissä ja Haswelleissä
VR-Zonen saamien tietojen mukaan Intelin tulevissa prosessoreissa ylikellottaminen helpottuu nykyisestä oleellisesti. Väylien sidoksisuuksia tullaan karsimaan Ivy Bridgeissä ja jo vuonna 2013 julkaistavissa Haswelleissä väyliä voidaan säädellä toisistaan riippumatta.

Tiedot ylikellotusystävällisistä ratkaisuista ovat peräisin VR-Zonen mukaan IDF:stä, jonka Intel järjesti syyskuun puolivälin paikkeilla. VR-Zonen mukaan ensi keväänä julkaistavien Ivy Bridge -suorittimien prosessoriytimien ja muistien taajuutta on mahdollista muuttaa vaikuttamatta samalla PCIe- ja I/O-väyliin.

Intel menee vieläkin pidemmälle 22 nanometristen Haswellien kohdalla. Sivuston mukaan prosessoriytimien, integroidun näytönohjaimen, PCI-väylän ja DMI-väylän kertoimia voidaan säätää toisistaan riippumatta. Kellotusominaisuuksia pyritään parantamaan myös yksinkertaistetulla jännitteensyöttöpiirillä.

Haswellien suurin uudistus on kuitenkin siinä, että usean suoritinytimen ohella samalla sirulla voi olla useita näytönohjainytimiä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille