Asuksen uusi Transformer kauppoihin jo ensi kuun alussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Asuksen uusi Transformer kauppoihin jo ensi kuun alussa?
Asuksen suositun Transformer-tabletin uusi versio saatetaan nähdä eurooppalaisten kauppojen hyllyillä jo ensi kuun alussa. LambdaTek-kauppa listasi sivuillaan Transformer 2:n toimitusajankohdaksi marraskuun 11. päivän. Tieto toimitusten alkamisesta kuitenkin poistettiin tiettävästi Nvidian vaatimuksesta.

Jos toimitusajankohta pitää paikkansa, virallisen julkistuksen pitäisi tapahtua piakkoin. Hyväksi ajankohdaksi on spekuloitu ensi viikolla alkavaa AsiaD-konferenssia, jossa Nvidian ja Asuksen toimitusjohtajat aikovat pitää yhteisen puheenvuoron.

Asuksen Transformer on nykyisten tietojen mukaan ensimmäinen tablet-laite, jossa tullaan näkemään Nvidian Tegra 3 -järjestelmäsiru. Tegra 2 muodostui käytännössä ensimmäisten Android Honeycomb -tablettien standardiksi ja uuden piirin kerrotaan tarjoavan jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna.

Suorituskykyä kasvattavat neljä Cortex-A9-ydintä sekä aiempaa tehokkaampi näytönohjain. Suorituskyvyn kasvusta huolimatta myös tehonkulutuksen pitäisi pysyä aisoissa, sillä Tegra 3 -sisältää viidennenkin ytimen, joka vastaa järjestelmän ylläpidosta kun koko sirun suorituskykyä ei tarvita.

Kommentoi uutista