AMD aikoo vaihtaa Bulldozer-valmistajaa?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD aikoo vaihtaa Bulldozer-valmistajaa?
Turkkilainen Donanim Haber väittää AMD:n harkitsevan Bulldozer-suorittimien valmistamista Globalfoundriesin lisäksi myös TSMC:llä.

AMD:n Bulldozer-julkaisu oli varmasti pettymys myös yritykselle itselleen. Syyttävää sormea on osoitettu Globalfoundriesin 32 nm prosessiin, jonka kanssa AMD:llä on ollut ongelmia ainakin Llano APU-suorittimien kanssa. Ilmeisesti myös Bulldozer kärsi prosessin ongelmista, sillä FX-sarjan prosessorien kellotaajuutta ei pysty korottamaan kunnolla nostamatta käyttöjännitettä merkittävästi, mikä johtaa tehonkulutuksen kasvuun ja lämpöongelmiin.

Donanim Haberin väite, että AMD siirtyisi valmistamaan Bulldozer-suorittimia TSMC:llä, on melkoinen, sillä AMD käyttää normaalisti SOI-prosessia suoritinvalmistuksessa. TSMC:llä ei ole käytössään 32 nm SOI-prosessia, vaan sen uusin prosessi on 28 nm High Performance -prosessi, jolla valmistetaan näytönohjaimia ja pienempiä suorittimia. AMD tulee valmistamaan ainakin Wichita- ja Khrisna APU:t TSMC:n prosessilla, mutta FX-sarjan prosessorien valmistus TSMC:llä vaikuttaa epätodennäköiseltä, sillä Zambezin siirtäminen Globalfoundriesin prosessista TSMC:n prosessiin ei välttämättä käy käden käänteessä, jos ollenkaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille