Lenovosta maailman toiseksi suurin tietokonevalmistaja

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lenovosta maailman toiseksi suurin tietokonevalmistaja
Kiinalainen Lenovo on noussut ohi kilpailijansa Dellin maailman toisiksi suurimmaksi tietokonevalmistajaksi. Ykköspaikkaa pitää edelleen Hewlett-Packard, joka viimeaikaisesta myllerryksestä huolimatta onnistui jopa kasvattamaan johtoasemaansa.

HP:n markkinaosuus koko maailman tietokonetoimituksista nousi vuoden kolmannella neljänneksellä 17,7 prosenttiin, kertoo tutkimusyhtiö Gartnerin tilasto. Analyytikot odottivat HP:lta nyt julkistettua huonompaa tulosta, sillä yhtiön PC-valmistuksen tulevaisuus on ollut syksyn aikana spekulaatioiden kohteena. HP:n on kerrottu suunnittelevan PC-valmistuksen irrottamista omaksi yhtiökseen tai jopa suunnittelevan koko toiminnan myymistä.

Lenovon markkinosuus nousi 13,5 prosenttiin. Nousua oli vauhdittamassa kannettavien tietokoneiden saralla tehty yhteistyö japanilaisen NEC:n kanssa sekä agressiiviset mainoskampanjat. Dellin osuus markkinoista on tällä hetkellä 11,1 prosenttia.

Koko ala on kärsinyt heikosta myynnistä, johon syyllisenä pidetään yleisesti kuluttajien suuntautumista erilaisiin mobiililaitteisiin kuten älypuhelimiin ja tabletteihin.
Gartnerin kilpailija IDC kuitenkin ennustaa tietokonetoimitusten kääntyvän nousuun ensi vuoden puolella. IDC:n mukaan kasvua tulevat vauhdittamaan erityisesti ultra-kevyet kannettavat, joilla viitataan ainakin Intelin kehittämään Ultrabook-konseptiin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille