AfterDawn logo

Uusi artikkeli: AMD FX-8150: Bulldozerista Zambeziin ja FX:n

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

AMD on viimein julkaissut jo lähes kuukausia odotetun uuden työpöydille tarkoitetun arkkitehtuurinsa. Bulldozerista ja siihen perustuvista FX-sarjaan kuuluvista Zambezi-suorittimista sekä niiden suorituskyvystä on liikkunut huhuja jo pitkään. Nyt tilanteeseen saadaan viimein vastaus.

FX-sarjan suorittimet perustuvat täysin uuteen ajatusmalliin, jossa prosessori koostuu kaksi ydintä sisältävistä moduuleista. Bulldozer-moduuleiden myötä AMD siirtyy osittain pois useiden täysimittaisten ydinten käytöstä, sillä moduulit jakavat tiettyjä komponentteja keskenään.

Tom's Hardware testasi uuden FX-sarjan lippulaivamallin FX-8150:n. Massiivisessa artikkelissa käydään perinpohjaisesti läpi uuden arkkitehtuurin ominaisuudet ja analysoidaan muutosten vaikutusta suorituskykyyn.

Arkkitehtuuriin tutustumisen lisäksi ajetaan tietysti kattava paketti testejä eri käyttöskenaarioista. Mukana ovat niin perinteiset pelitestit, kuin multimedia ja hyötykäyttökin.


AMD FX-8150: Bulldozerista Zambeziin ja FX:n

6 KOMMENTTIA

Agent_0071/6

Kallista purkkaa sieltä tuli. Hinta-ale tai parempi stepping olisi saatava.
http://us.generation-nt.com/answer/patc...-204200361.html

jvph762/6

En kyllä ostaisi FX-8150.ä ennenkuin hinta on alle 200€. Tällähetkellä Jimms myy FX-8150.ä 248€ kun melkein kaikinpuolin reippaasti tehokkaampi i7 2600k
on vain halvimmillaan vain 260€. Siinäpä miettimistä. Hiukan oli pettymys nuo uudet ja hypetetyt prossut:(

KalikoJak3/6

Aika pettymys... Odotukset eivät edes olleet kovin korkealla, mutta silti tämä onnistui alittamaan ne. Ja tämä oli siis tehoikkain mitä nyt julkaistaan.

jvph764/6

Kyllä. Tämä oli se "tehokkain" joo. Omat odotukset oli että tulee sellainen prossu mikä peittoaa i7 2600k.n reilusti mutta jää niille huipuille 990X 980X.
No ei peitonnut ei. Ja samassa hintaluokassa vielä. i5 2500k on samoissa 8150.n kanssa ja maksaa mitä? vain n.200€.

Tnoi5/6

surullista..

Alppis3D6/6

Pettymys. Kyllä on AMD nyt aika heikoilla hangilla, kun uusi malli ei pysty peittoamaan edes saman firman aikaisempia malleja...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT