AMD:n Radeon 7900 -sarjassa nestekammiojäähdytys

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD:n Radeon 7900 -sarjassa nestekammiojäähdytys
Monet meistä varmasti harmittelevat vielä AMD:n Bulldozerin heikkoa antia, mutta seuraavaksi onkin jo aika alkaa hypettämään seuraavaa Radeon-sukupolvea, joka toivon mukaan menestyy paremmin testeissä.

Fusion 11 Taipei -tapahtumassaan AMD:n Matt Skynner kertoi ensimmäisten 28 nm näytönohjainpiirien toimitusten alkavan myöhemmin tänä vuonna, ja että ensimmäiset 28 nm mobiilipiirien testikappaleet ovat jo valmiita, ja AMD onkin jo esitellyt 28 nm mobiilipiiriä toiminnassa. Lopullinen julkaisuajankohta on kuitenkin vielä arvailun varassa.

AMD esitteli tapahtumassa uusia Liquid Chamber Cooling -jäähdyttimiä, jotka ovat paranneltu versio nykyisin AMD:n ja Nvidian näytönohjaimissa käytetystä Vapor Chamber -höyrykammiojäähdytyksestä. Höyrykammiossa nestettä käytetään rajallisesti, mutta uudessa nestekammiossa sitä keitellään ronskimmalla kädellä. Toimittajan asiantuntemus lämpötekniikasta on jokseenkin rajattu, mutta uudenmallisen jäähdytyksen kerrotaan olevan kestävämpi ja halvempi valmistaa. Alla olevat kuvat kertonevat kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa.

1 kommentti

Raattis
Jos tuon meinaa saada käyttöön samoin päin kuin esittelylehtisessä näytetään, pitäisi se pultata näyttiksen taustapuolelle.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille