Inteliltä neljä uutta SSD-päivitystä 2012

Kirjoittaja Panu Roivas,

Inteliltä neljä uutta SSD-päivitystä 2012
Vr-Zone on saanut käsiinsä Intelin tiekartan ensi vuoden SSD-päivityksille. Tulossa on uusia SSD-levyjä jokaiseen käyttäjäsegmenttiin.

Q2 2012 Intel aikoo päivittää yrityskäyttöön tarkoitetun 700-sarjan suuremmalla kapasiteetilla varustetuilla levyillä. Intel on julkaisemassa ensimmäiset Ramsdale PCIe-SSD:t jo tämän vuoden puolella, mutta ensi vuoden toisella neljänneksellä Intel tuo markkinoille kookkaammat versiot. Ilmeisesti tuplatun koon myötä Intel on tyytynyt MLC-muistiin, joka on halvempaa, mutta ei kestä yhtä pitkään kuin SLC-muistit. Q3 Intel suunnittelee korvaajaa nykyisille Lyndonville SSD:lle, ja sen myötä Intel siirtyy käyttämään 6 Gbps SATA-väylää 700-sarjassaan.

Tehokäyttäjille suunnatussa 500-sarjassa tapahtuu päivitys Q2. Intel aikoo julkaista vielä tänä vuonna Cherryville-nimellä kulkevan 520-sarjan SSD:n, joka tullaan korvaamaan ensi vuonna Kings Crestillä. Intel ei ole vielä julkaissut sen kokoluokkia, mutta Kings Crest tulee käyttämään MLC-HET NAND -muistia perinteisen 25 nm NAND-flashin sijaan. Siirtymän pitäisi auttaa lähinnä kirjoituskestävyyttä ja perättäiskirjoituksia.

Budjettimalliston 300-sarja saa uusia mSATA-liitäntään perustuvia levyjä jo tämän vuoden puolella, mutta nykyinen 320-sarja saa seuraajan vasta Q3 2012, minkä myötä se siirtyy vihdoin käyttämään 6 Gbps SATA-liitäntää ja Kings Crestin tavoin MLC-HET NAND -muistia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille