TDK aikoo tuplata kiintolevykoot lasereilla

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

TDK aikoo tuplata kiintolevykoot lasereilla
Mekaanisten kiintolevyjen koot ovat kasvaneet nopeaan tahtiin, mutta yleensä kyseessä on uusien ja tiheämpien kiekkojen käyttöönotto, mikä alkaa olla jo tiensä päässä. Tällä kertaa TDK aikoo tuplata kiintolevyjen koot lisäämällä lukupäähän laserin.

Japanilainen TDK lienee useimmille tuttu tallennusratkaisujen valmistajana, mutta kiintolevypuolella se keskittyy lähinnä komponenttituotantoon ja erityisesti lukupäiden valmistukseen. TDK kertoo kehittäneensä laser-lämmittimen uusiin lukupäihin, mikä mahdollistaa entistä tarkemman datan käsittelyn kiekolla. TDK:n mukaan uuden teknologian myötä kiintolevyjen koot voidaan taas tuplata, kunhan valmistajat ovat löytäneet yhteensopivan kemikaalipinnoitteen kiekoilleen.

Nykyisten magneettisten tallennusratkaisujen kerrotaan tulevan tiensä päähän kahden sukupolven kuluessa törmätessä superparamagneettiseen rajaan, eli magneettista suuntausta ei voida enää pitää vakaana bittikokoa pienennettäessä. Tätä rajaa yritetään nyt kiertää korkean koersitiivisyyden omaavilla kiekoilla, jotka ovat vakaampia, mutta vaativat lämmittämistä kirjoitusoperaatioita varten. TDK:n HAMR-lukupää (Heat assisted magnetic recording) mahdollistaisi nykyisten kiintolevyjen koon tuplaamisen, eli 3,5" kiintolevyjen maksimikoko olisi hulppeat 8 teratavua.

2 kommenttia

miketso
On se vaikea kuvitella miten on joskus tullut toimeen 1 gigan kiintolevyn kanssa ja nykyään vasta 2tb tuntuu jokseenkin riittävältä kotitietokoneessa. Tallennustilan tarve kasvaa samaa tahtia kuin digikuvien, videoiden ja muiden tiedostojen koko suurenee, joten ei ole vaikea kuvitella että olisi muutaman vuoden päästä tuo 8tb kovalevy peruskäytössä.
Lumikki
Ei oikein tunnu hyvältä ratkaisulta, koska tekniikassa tuotetaan tahallisesti lämpöä. Tämä johtaa lisälämpöön ja suurempaan energia kulutukseen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille