Qualcomm kertoi yksityiskohtia uusista S4-piireistä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Qualcomm kertoi yksityiskohtia uusista S4-piireistä
Mobiililaitteissa käytettävien järjestelmämikropiirien valmistaja Qualcomm on esitellyt uusien S4-luokan sirujen ratkaisuja.

Qualcommin mukaan uudet sirut kuluttavat aiempaa vähemmän tehoa, mikä oli odotettavissa valmistusprosessin pienentymisen johdosta. Siruissa on käytetty 28 nanometrin tekniikkaa, kun aiemmat piirit on valmistettu 45 nanometrin viivanleveydellä. Tämän johdosta S4-luokan huippumallien suoritinytimet on voitu kellottaa jopa 2,5 gigahertsin taajuudelle.

Uusi Adreno 225 -näytönohjain parantaa grafiikkalaskentaa 50 prosentilla verrattuna nykyiseen Adreno 220 -piiriin. Näytönohjain tukee DirectX 9.3:n ohella OpenGL ES 1.1- ja 2.0-rajapintoja.

Uutta MSM8960-järjestelmäpiiriä voi hyvällä syyllä sanoa "joka paikan piiriksi", sillä se tukee lähes kaikkia yleisimpiä tiedonvälitykseen liittyviä taajuuksia ja standardeja. Se tukee taajuuksia 700-2600 megahertsin väliltä, joten puhelinvalmistajat voivat käyttää vain yhtä piiriä ja olla varmoja että se toimii samanaikaisesti Kiinassa ja Euroopassa sekä LTE-verkoissa. Myös sekä GPS että GLONASS löytyvät ominaisuusluettelosta ja varustelutasoa on täydennetty NFC:llä, Bluetoothilla sekä Wi-Fillä.
Siru tukee myös 3D-kuvausta ja -toistoa sekä laajennettuun todellisuuteen (AR) perustuvia ohjelmia. Ensimmäiset S4-piireihin perustuvat laitteet tulevat kauppoihin vuoden 2012 alussa, mutta huippumallien kehitystä jatketaan vielä. Niihin perustuvat laitteet ilmestynevät vasta ensi vuoden puolivälin jälkeen.

Lisää tietoa S4-luokan piirien yksityiskohdista löytyy täältä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille