Windows 8 järkeistää muistinkäyttöä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Windows 8 järkeistää muistinkäyttöä
Microsoft selittää uusimmassa Building Windows 8 -blogin kirjoituksessa tekniikoita, joiden avulla tulevan Windows-version muistinkäyttö pystytään pitämään samalla tai jopa matalammalla tasolla kuin aiemman version. Muistinkäytön optimointi on tärkeää, jos Windows 8 halutaan saada toimimaan myös heikompitehoisilla tablet-koneilla tulevaisuudessa.

Muistinkäyttöä pienennetään muistinhallintaa optimoimalla ja järkeistämällä taustalla pyörivien palveluiden määrää.

Yksi järjestelmän muistinhallintaan tehty parannus vähentää saman tiedon säilömistä useaan kertaan. Sen sijaan uusi Windows karsii päällekkäiset tallennukset ja säilyttää muistissa vain yhden kopion tarvittavista tiedoista. Microsoftin mukaan päällekkäisyyksiä karsimalla muistia voidaan vapauttaa käytössä olevien sovellusten määrästä riippuen kymmenistä jopa satoihin megatavuihin.


Toinen tärkeä optimointitoimi on järjestelmän koko ajan taustalla pyörivien palveluiden määrän vähentäminen. Uusi Windows säästää muistia muuttamalla useita palveluita käynnistettäväksi vain tarpeen vaatiessa. Tarpeen vaatiessa käynnistettäviksi muuttuvat esimerkiksi Windows Update ja Plug and Play -laitteista vastaava toiminto.

Myös ohjelmoijille annetaan tulevaisuudessa enemmän mahdollisuuksia merkitä sovelluksen käyttämiä tietoja tärkeiksi tai vähemmän tärkeiksi. Vähemmän tärkeiksi merkittyjä tietoja voidaan poistaa tarpeen vaatiessa muistista välimuistiin, jotta tärkeämmille operaatioille vapautuu resursseja.

Uuden Windows-version ominaisuuksista voi keskustella Windows 8:lle omistetulla keskustelualueellamme.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Ibanez90
Eniten nuo windowsin turhat jutut tuntuu vievän tilaa. Laittaisivat ennemmin ominaisuudet niin että ne jotka tarvitsee voivat laittaa ne päälle eikä niin että ne jotka ei tarvitse joutuvat sammuttamaan niitä.
Eriol
Jos sovelluskehittäjät saavat päättää sovelluksensa prioriteetin, lienee se kaikilla jatkuvasti päällä.
Lumikki
Kyllä se Windowsin turha muistinkäyttö johtuu järkyttävistä määristä täysin turhia tausta-ajo sovelluksia. Eli ajatusmaailmasta että kaikki on käytössä kokoajan ja käyttäjä ei valitse mitään. Huomattavasti tehokkaampaa olisi mahdollistaa asiantuntija asennus ja jäättää ne kaikki turhat paskat asentamatta, jota käyttäjä ei tarvitse. Eli älkää yrittäkö tunkea kaikkea kaikille vaan antakaa käytäjälle mahdollisuus valita mitä hän todella tarvitsee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. lokakuuta, 2011 @ 10:39

Kommentoi uutista