HP: Memristorit korvaavat Flash-muistin 2013

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (5)

HP: Memristorit korvaavat Flash-muistin 2013
HP ja Hynix ovat kehittäneet korvaajaa nykyisille muistityypeille jo pidemmän aikaa, mutta nyt memristor-teknologia alkaa olla tuotantokypsää.

HP arvioi että se pystyy tuomaan kilpailijan nykyisille Flash-muisteille jo 2013 käyttämällä uutta memristor-pohjaista ReRAM-muistia (Resistive Random Access Memory). Memristor-muistit ovat non-volatile tyyppisiä joten ne eivät menetä tilaansa virran katketessa. HP odottaa teknologian kehittyvän niin nopeasti, että uusi muistityyppi olisi kilpailija myös DRAM-muisteille jo 2014 tai viimeistään 2015, ja sen jälkeen edessä olisi SRAM:n korvaus.

HP:n tekniikka mahdollistaa myös muistikerroksen latomisen suoraan prosessoripiirin päälle, mikä mahdollistaa entistä tiheämmät SoC-järjestelmäpiirit mobiililaitteissa. HP:n muistiteknologian lisäksi kehityksen alla on myös Toshiban MRAM-muistit, ja molempien yhteistyökumppanina toimii muistivalmistaja Hynix.


"Olemme suunnittelemassa (Flashin) korvaavaa piiriä julkaistavaksi puolentoista vuoden kuluttua, ja aiomme luoda SSD:n korvaajan samassa ajassa.

Flash on jo ohitettu, nyt jahtaamme DRAM-muistia ja uskomme pystyvämme kaksi kertaluokkaa parempaan tehokkuuteen mitatessa kulutettua energiaa per siirretty bitti.

Ladomme muistin suoraan prosessoripiirin päälle, ja koska dataa ei tarvitse lähettää piirin ulkopuolelle, suorituskykyparannus vastaa 20 vuotta Mooren Lain mukaista etenemistä.

Olemme maailman suurin DRAM-muistien hankkija ja toisiksi suurin Flash-muistin hankkija ja pyrkimyksemme on uudelleenjärjestää toimitusketjuamme. Aikeenamme on lisensoida teknologia kaikille halukkaille, ja opetamme heitä sen valmistuksessa. Joudut kuitenkin odottamaan tovin, sillä jono on jo pitkä. Teimme tämän itse koska emme suoraan sanottuna nähneet paljoakaan innovaatiota muilta."

Stan Williams, HP Senior Fellow

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Miqueltoz
Miqueltoz
Non-volatile käännetään suomeksi haihtumaton.
Tore2003z
Tore2003z
hp on aina kehitellyt jotain jännää, kuten ibm, xerox tai philips.. vihaan sydämeni pohjasta heidän tulostimiaan tai tarkemmin niiden softaa mutta kiinnostavaa katsella tätäkin
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. lokakuuta, 2011 @ 23:13
repino
repino
Höh! Tuohan on sitä uutta kehitystä ja kilpailua.
Ongelmat ovat sitä varten, että joku ratkoo ne.
Mutta jos noin vanhollisesti täytyy asioita ajatella??? Historia opettaa, mutta fixuin on se joka aavistaa tulevaisuuden.
Sinäkin Tore voisit mennä mummojen kanssa avannolle talvipakkasella pesemään pyykkiä, voisit jopa ruveta suunnittelemaan pesukonetta.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

xxwavx112
xxwavx112
HP:stä tulee mieleen lähinnä pre-installed crapware pakettikoneissa.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

avthein
avthein
Nykyiset flash-muistit ovatkin todella kömpelöitä tekniikaltaan (kirjoittaminen) ja "kulumisensa" vuoksi. Flash jää historiaan ellei jotain merkittävää uudistusta keksitä...

Kommentoi uutista