AfterDawn logo

HP: Memristorit korvaavat Flash-muistin 2013

Panu Roivas Panu Roivas
5 kommenttia

HP ja Hynix ovat kehittäneet korvaajaa nykyisille muistityypeille jo pidemmän aikaa, mutta nyt memristor-teknologia alkaa olla tuotantokypsää.

HP arvioi että se pystyy tuomaan kilpailijan nykyisille Flash-muisteille jo 2013 käyttämällä uutta memristor-pohjaista ReRAM-muistia (Resistive Random Access Memory). Memristor-muistit ovat non-volatile tyyppisiä joten ne eivät menetä tilaansa virran katketessa. HP odottaa teknologian kehittyvän niin nopeasti, että uusi muistityyppi olisi kilpailija myös DRAM-muisteille jo 2014 tai viimeistään 2015, ja sen jälkeen edessä olisi SRAM:n korvaus.

HP:n tekniikka mahdollistaa myös muistikerroksen latomisen suoraan prosessoripiirin päälle, mikä mahdollistaa entistä tiheämmät SoC-järjestelmäpiirit mobiililaitteissa. HP:n muistiteknologian lisäksi kehityksen alla on myös Toshiban MRAM-muistit, ja molempien yhteistyökumppanina toimii muistivalmistaja Hynix.

"Olemme suunnittelemassa (Flashin) korvaavaa piiriä julkaistavaksi puolentoista vuoden kuluttua, ja aiomme luoda SSD:n korvaajan samassa ajassa.

Flash on jo ohitettu, nyt jahtaamme DRAM-muistia ja uskomme pystyvämme kaksi kertaluokkaa parempaan tehokkuuteen mitatessa kulutettua energiaa per siirretty bitti.

Ladomme muistin suoraan prosessoripiirin päälle, ja koska dataa ei tarvitse lähettää piirin ulkopuolelle, suorituskykyparannus vastaa 20 vuotta Mooren Lain mukaista etenemistä.

Olemme maailman suurin DRAM-muistien hankkija ja toisiksi suurin Flash-muistin hankkija ja pyrkimyksemme on uudelleenjärjestää toimitusketjuamme. Aikeenamme on lisensoida teknologia kaikille halukkaille, ja opetamme heitä sen valmistuksessa. Joudut kuitenkin odottamaan tovin, sillä jono on jo pitkä. Teimme tämän itse koska emme suoraan sanottuna nähneet paljoakaan innovaatiota muilta."

Stan Williams, HP Senior Fellow

5 KOMMENTTIA

Miqueltoz1/5

Non-volatile käännetään suomeksi haihtumaton.

Tore2003z2/5

hp on aina kehitellyt jotain jännää, kuten ibm, xerox tai philips.. vihaan sydämeni pohjasta heidän tulostimiaan tai tarkemmin niiden softaa mutta kiinnostavaa katsella tätäkin

repino3/5

Höh! Tuohan on sitä uutta kehitystä ja kilpailua.
Ongelmat ovat sitä varten, että joku ratkoo ne.
Mutta jos noin vanhollisesti täytyy asioita ajatella??? Historia opettaa, mutta fixuin on se joka aavistaa tulevaisuuden.
Sinäkin Tore voisit mennä mummojen kanssa avannolle talvipakkasella pesemään pyykkiä, voisit jopa ruveta suunnittelemaan pesukonetta.

xxwavx1124/5

HP:stä tulee mieleen lähinnä pre-installed crapware pakettikoneissa.

avthein5/5

Nykyiset flash-muistit ovatkin todella kömpelöitä tekniikaltaan (kirjoittaminen) ja "kulumisensa" vuoksi. Flash jää historiaan ellei jotain merkittävää uudistusta keksitä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT