AfterDawn logo

Raportti: Amazon myy 50 000 Kindle Fire -tablettia päivässä

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Nettiin vuodettu Amazonin sisäinen dokumentti paljastaa, että viime viikolla julkistettua Kindle Fire -tablettia ennakkotilataan noin 50 000 kappaletta päivässä. Huima päivävauhti tarkoittaa 2000 ennakkotilattua laitetta joka tunti. Amazonin Android-tabletin suosio ei tullut täytenä yllätyksenä, vaan sille povattiin hyvää menestystä jo ennen julkaisua.

Kuvakaappaukset Amazonin sisäisestä varastonhallintajärjestelmästä vuoti nettiin Cult of Android -sivusto. Jos vuodetut raportit pitävät paikkansa ja myyntitahti jatkuu samana, Amazon ehtii myymään 2,5 miljoonaa Kindle Fire -tablettia ennen marraskuun 15. tapahtuvaa julkaisua, mikä ylittäisi Applen iPad:n ja iPad 2:n saavuttamat lukemat.

Suuri osa suosiosta lienee ennätyshalvan hinnan ansiota, eikä iPadin ja Kindle Firen myyntiä voida suoraan verrata toisiinsa. Hintaerosta huolimatta laitteiden kohderyhmä ei eroa toisistaan kovinkaan merkittävästi, mikä tarkoittaisi, että markkinoilla on ollut valtava kysyntä nykyistä halvemmille tableteille.

2 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/2

No onko jollekin yllätys, että ihmiset toivoivat (Applea) halvempaa tablettia! Itse pidän Amazonin vetoa erittäin hyvänä. Muistan kuulleeni, että he jopa myyvät tablettia tappiolla, mutta ottavat voitot sisältöpalveluista. Mielestäni tässä on ideaa.

johtaja592/2

Ylättävän kovasti pistää Applelle kampoihin, ellei tämä sitten ole vain alkupiikki.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT