Asus ei lähde mukaan Android-tablettien hintakilpailuun

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Asus ei lähde mukaan Android-tablettien hintakilpailuun
Asus ei aio lähteä mukaan viime aikoina Android-tablettien markkinoilla nähtyyn hintakilpailuun. Digitimes raportoi, että Asus aikoo julkaista uuden version suosituksi nousseesta Eee Pad Transformer -tabletista vielä tämän vuoden puolella. Laitteen hinnan kerrotaan olevan 499 dollaria, joka on itse asiassa 100 dollaria kalliimpi kuin ensimmäisen sukupolven versio markkinoille saapuessaan.

Tähän mennessä tablettien hintoja ovat laskeneet RIM, joka pudotti Blackberry PlayBook -tablettinsa hintaa sekä HTC, jonka Flyer-tabletin hinnasta tipahti pois suuri osa. Hintasodan vei uudelle tasolle Amazon, joka myy Kindle Fire -tablettiaan arvioiden mukaan tappiolla 199 dollarin hintaan.


Asukselta kuitenkin kerrotaan Digitimesille, että yhtiö aikoo hinnoitella laitteensa edelleen nykyiseen tapaan ja yhtiö tähtää aiemmin asettamaansa 1,5 - 2 miljoonan tabletin tavoitteeseen tämän vuoden aikana. Asuksella uskotaan, että loppukuusta odotettu Android 4.0 -päivitys tuo Android-tabletit samalle viivalle Applen iPadin kanssa, eikä hintojen laskulle ole perusteita.

Asuksen Eee Pad Transformer 2:n uskotaan olevan yksi ensimmäisiä laitteita, jonka sisuksista löytyy Nvidian seuraavan sukupolven mobiilisuoritin Tegra 3.

Transformerin ensimmäinen versio on yksi parhaiten myyneistä Android-tableteista. Sen erikoisuus on telakointiasema, joka lisää laitteeseen näppäimistön pidempiä kirjoitusprojekteja varten ja tarjoaa samalla lisävirtaa liikkeellä ollessa. Tom's Hardwaren arvioon laitteesta voi tutustua testiartikkelissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä