AMD:n Llanon toimitusongelmat jatkunevat vielä ensi vuoteen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n Llanon toimitusongelmat jatkunevat vielä ensi vuoteen
Taiwanilainen Digitimes raportoi, että AMD:n Llano-APU:iden toimitusongelmien odotetaan jatkuvan vielä ensi vuoteen saakka. Digitimes perustaa väitteensä emolevyvalmistajia lähellä oleviin lähteisiin. Llano-sirut valmistavalla GlobalFoundries-tehtaalla on ollut pahoja tuotanto-ongelmia, joiden vuoksi AMD joutui jo heikentämään kuluvan vuosineljänneksen tulosennustettaan.

Odotettua heikompien saantojen vuoksi AMD ei ole pystynyt toimittamaan asiakkailleen tarpeeksi Llano-siruja. Digitimesin mukaan yhtiö odotti tuotantomäärien kasvavan viimeistään syyskuuhun mennessä, mutta lähteiden mukaan AMD:n toimitusvaikeuksien odotetaan korjaantuvan vasta ensi vuoden puolella, kun Llanon seuraaja Trinity saapuu markkinoille.


Trinityn odotetaan saapuvan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Trinityn CPU-osuus valmistetaan samalla GloabalFoundriesin 32 nm prosessilla, jolla nykyiset Llano-mallitkin tuotetaan. Trinityn Radeon HD 7000 -sarjaan kuuluva näytönohjain puolestaan perustuu TSMC:n 28 nm prosessiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista