Intelin uusissa Atomeissa ei sittenkään DirectX 10.1 -tukea

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intelin uusissa Atomeissa ei sittenkään DirectX 10.1 -tukea
Intel julkaisi viime kuun lopulla kaksi uutta Atom-mallia, D2500 ja D2700. Cedarview-nimellä tunnetut suorittimet on valmistettu 32 nm tekniikalla ja pienemmän valmistusprosessin ansiosta tehonkulutus on pysynyt samalla tasolla suorituskyvyn noustessa.

Uusien prosessoreiden näytönohjaimet ovat kuitenkin osoittautuneet Intelin kannalta murheenkryyniksi. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Cedarview-prosessoreiden näytönohjainten piti tukea DirectX 10.1 -rajapintaa, mutta julkaisun hetkellä ajureista ei löydy tukea kuin vanhalle DirectX 9 -rajapinnalle.

VR-Zone uutisoi jo elokuussa Intelin ajuriongelmista ja silloisten tietojen mukaan DX10.1 tuki olisi saapunut Cedarview-prosessoreihin ajuripäivityksen muodossa myöhemmin tänä vuonna. CPU World kuitenkin raportoi, että vaikka näytönohjaimet ovat fyysisesti DX10.1-yhteensopivia, vakavista ajuriongelmista johtuen Intel ei aio julkaista Cedarview-suorittimelle DX10.1-rajapintaa tukevia ajureita laisinkaan.


Julkaisun yhteydessä Intel tarjoaa uusiin Atom-prosessoreihin perustuviin koneisiin pelkästään 32-bittiset beta-tason DX9-rajapintaa tukevat ajurit, mikä estää 64-bittisten käyttöjärjestelmien asentamisen uusiin koneisiin. 64-bittiset Windows 7 -ajurit saapuvat nykytietojen mukaan vasta joulukuun aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

mcmopo
mcmopo
Eli taas myydään keskeneräistä paskaa kalliilla.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä