Intelin uusissa Atomeissa ei sittenkään DirectX 10.1 -tukea

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intelin uusissa Atomeissa ei sittenkään DirectX 10.1 -tukea
Intel julkaisi viime kuun lopulla kaksi uutta Atom-mallia, D2500 ja D2700. Cedarview-nimellä tunnetut suorittimet on valmistettu 32 nm tekniikalla ja pienemmän valmistusprosessin ansiosta tehonkulutus on pysynyt samalla tasolla suorituskyvyn noustessa.

Uusien prosessoreiden näytönohjaimet ovat kuitenkin osoittautuneet Intelin kannalta murheenkryyniksi. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Cedarview-prosessoreiden näytönohjainten piti tukea DirectX 10.1 -rajapintaa, mutta julkaisun hetkellä ajureista ei löydy tukea kuin vanhalle DirectX 9 -rajapinnalle.

VR-Zone uutisoi jo elokuussa Intelin ajuriongelmista ja silloisten tietojen mukaan DX10.1 tuki olisi saapunut Cedarview-prosessoreihin ajuripäivityksen muodossa myöhemmin tänä vuonna. CPU World kuitenkin raportoi, että vaikka näytönohjaimet ovat fyysisesti DX10.1-yhteensopivia, vakavista ajuriongelmista johtuen Intel ei aio julkaista Cedarview-suorittimelle DX10.1-rajapintaa tukevia ajureita laisinkaan.

Julkaisun yhteydessä Intel tarjoaa uusiin Atom-prosessoreihin perustuviin koneisiin pelkästään 32-bittiset beta-tason DX9-rajapintaa tukevat ajurit, mikä estää 64-bittisten käyttöjärjestelmien asentamisen uusiin koneisiin. 64-bittiset Windows 7 -ajurit saapuvat nykytietojen mukaan vasta joulukuun aikana.

1 kommentti

mcmopo
Eli taas myydään keskeneräistä paskaa kalliilla.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille