Samsung tarjosi Applelle sopimusta tablet-kiistojen lopettamiseksi Australiassa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Samsung tarjosi Applelle sopimusta tablet-kiistojen lopettamiseksi Australiassa
Samsung on tarjoutunut muuttelemaan Galaxy Tab 10.1 -mallinsa ominaisuuksia, jotta Applen kanssa Australialaisessa tuomioistuimessa käyty kiista saataisiin sovittua. Samsungin piti julkaista 10" näytöllä varustettu Galaxy Tab Australiassa jo elokuun alkupuolella, mutta oikeuskiistat ovat toistuvasti estäneet julkaisun.

Jos Apple hyväksyy tarjouksen, Samsung voisi tuoda laitteen markkinoille jo ensi viikon kuluessa. Panokset ovat kovat, sillä Apple voisi halutessaan ainakin viivästyttää Samsungin markkinoillepääsyä useilla kuukausilla. Samsungilla on kuitenkin kiire saada laitteensa myyntiin ennen vuoden vilkkainta joulu alle sijoittuvaa myyntiaikaa.

Samsung ja Apple eivät ole paljastaneet tarjouksen yksityiskohtia, mutta yhtiöiden mukaan sopimuksesta olisi hyötyä molemmille osapuolille. BBC:n mukaan Apple on kertonut harkitsevansa Samsungin tarjousta.

Applen alkuperäinen oikeushaaste koski yhteensä 13 eri ominaisuutta. Samsung on kuitenkin poistanut laitteista osan ominaisuuksista ja tehnyt muutoksia toisiin, jonka jälkeen kiistassa on kyse kolmesta yksittäisestä patentista.

4 kommenttia

johtaja59
Pitäisi olla vähän tarkempi, eikä tehdä suorakaiteen muotoisia tabletteja.
Apple keksi tabbletin lisäksi myös kosketusnäytöllisen puhelimen.
JohQ
Originally posted by johtaja59:
Pitäisi olla vähän tarkempi, eikä tehdä suorakaiteen muotoisia tabletteja.
Apple keksi tabbletin lisäksi myös kosketusnäytöllisen puhelimen.
Tarkistappa faktasi. Apple ei "keksinyt" tabletteja tai kosketusnäyttöluureja, vaan oli ensimmäinen joka toteutti konseptit onnistuneesti. Apple loi toki tabletin sellaisena kuin se nykyään tunnetaan, mutta vastaavan kaltaisia oli ollut aikaisemminkin. Sama koskee kosketusnäyttöluureja, joista oli kokeiluja, mutta tekniikkaan ei uskottu. Nokian n810, ja sen edeltäjät muiden lomassa. N810:sta vain puuttui itse mobiiliyhteys (eli käytännössä se ei ollut "puhelin" varsinaisessa merkityksessä), kaikki muu kuitenkin löytyi jo.

Ero onkin, että apple ymmärsi ja näki tulevaisuuden markkinat, ja teki niistä toimivat paketit. Kunnia tekniikoiden ja konseptien keksimisestä kuuluu kuiteinkin aivan muille.
Raattis
ArttuH5N1
Originally posted by Raattis:
JohQ:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sarkasmi
Ei maksa vaivaa. Toiset eivät vain ymmärrä, etenkin, kun asia on niin lähellä sydäntä.

Mutta ikävä juttu, että Apple sai tämän typerän haasteen takia Samsungista otteen sukukalleuksista. Sympatiat täysin Samsungin puolella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille