AfterDawn logo

Samsungilta uusi seitsemän tuuman Galaxy Tab

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Samsung on yllättänyt markkinat julkaisemalla uuden seitsemän tuuman näytöllä varustetun Android-tabletin. Galaxy Tab 7.0 Plus muistuttaa ulkonäöltään yhtiön ensimmäisen sukupolven saman kokoista laitetta, mutta ohuempana versiona.

Muutamia millejä vajaan sentin paksuinen laite painaa 345 grammaa. Seitsemän tuuman näytön resoluutio on 1024x600, mutta käytetty paneeli ei ole muista uusista malleista löytyvä AMOLED-paneeli. Käyttöjärjestelmänä on Android 3.2 Samsungin omalla TouchWiz-käyttöliittymällä höystettynä.

Tehonsa puolesta Galaxy Tab 7.0 Plus ei jää jälkeen kilpailijoistaan, vaan sisällä hyrrää 1,2 GHz:n taajuudella toimiva tuplaydinprosessori, joka on todennäköisesti Samsungin oma Exynos. RAM-muistia löytyy 1 GB. Tallennustilaa löytyy mallista riippuen joko 16 tai 32 gigatavua.


Samsung julkaisi jo aiemmin 7,7 tuuman näytöllä varustetun Galaxy Tabin, joten lähes samaan kokoluokkaan saapuva 7.0 Plus on yhtiöltä yllättävä veto. Uutta tablettia on pidetty vastavetona Amazonin tällä viikolla julkaisemalle Kindle Fire -laitteelle.

Amazonin tabletti on kuitenkin hinnoiteltu vain 199 dollariin eikä Samsung todennäköisesti pysty vastaamaan Amazonin hinnoitteluhaasteeseen. Toisaalta Kindle Fire on Android-käyttöjärjestelmästään huolimatta lähinnä turboahdettu e-lukija, kun taas Samsung tavoittelee Tabillaan erilaisia markkinoita. Silti hinnan voisi veikata asettuvan Samsungin muiden Galaxy Tab -mallien alapuolelle, mikä kuulostaa erittäin hyvältä ottaen huomioon Galaxy Tab 7.0 Plus:n ominaisuudet.

6 KOMMENTTIA

johtaja591/6

Julkaisua olisi kannattanut viivyttää sen verran että olisi saanut sisään hyrräämän 1,5GHz tuplaytimen.

ArttuH5N12/6

Samsungin nimeämispolitiikka on kyllä jotain järkyttävää. Mutta ihan kivan näköinen laite. Tuuma tai kaksi pois, niin tuossa olisi kiva puhelin.

JuhaW3/6

Originally posted by ArttuH5N1:

Tuuma tai kaksi pois, niin tuossa olisi kiva puhelin.

Tohon kuvaukseen sopii jo aika hyvin Galaxy note.

Kiedis4/6

Gigan RAM-muisti ei valitettavasti riitä noille tabeille. Itellä on 10.1 ja nopeastipa käytetty muisti hipoo maksimilukemia.

Raattis5/6

Kököintä tableteissa nykyään on softa. Android on aivan hirveää bloattia, jos ei noilla tehoilla saa itseään pyörimään virheettömästi.

ancom6/6

"Muutamia millejä" eli 0,04 milliä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT