AfterDawn logo

LaCien LaPlug liittää USB-tikut verkkoon

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Pääosin ulkoisista kiintolevyistään tunnettu LaCie on julkaissut uuden verkkolaitteen, jonka avulla USB-tikut ja muut USB-liitäntäiset asemat voidaan liittää osaksi lähiverkkoa. LaCie LaPlug on käytännössä kuin NAS-palvelin, mutta ilman sisäisiä kiintolevyjä.

Noin 75 dollarin hintainen LaPlug sisältää neljä USB-porttia ja verkkoyhteydet, jotka voidaan toteuttaa joko langallisena gigabitin Ethernet-portin avulla tai langattomana WiFi b/g/n -yhteyksillä. Kolme laitteen USB-porteista on sijoitettu takapuolelle ja yksi helposti saavutettavaksi etupuolelle.

Tallennuslaitteiden liittämisen lisäksi LaPlug kykenee jakamaan myös tulostimen verkon muille laitteille. Kodin muita viihdelaitteita LaPlug palvelee esimerkiksi DLNA:n ja UPnP-tuen avulla, eli USB-asemille tallennettuja mediatiedostoja voi katsella vaikka television välityksellä. Laitteidensa ulkonäköön panostava LaCie on huomioinut Mac-käyttäjät tarjoamalla tuen myös Time Machine -varmuuskopioinnille.


Liitettyihin laitteisiin pääsee lisäksi käsiksi muualtakin kuin kotiverkosta, sillä LaPlug sisältää selainpohjaisen käyttöliittymän, joka toimii myös internetin välityksellä, kunhan laitteen verkkoyhteydet ovat kunnossa.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

50€ hintan olisi houkutteleva laite, mutta Suomilisineen hinta lienee 75€.

avthein2/2

Olen ollut tyytyväinen Buffalon USB-levyihin, kun niissä toimii kiitettävästi virransäästö myös NAS:n kylkiäisenä. Todennäköisesti toimisi myös ton kanssa.

Mutta NAS saisi sisältää vakiona jonkinlaista virran- ja kiintolevynsäästöautomatiikkaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT