LaCien LaPlug liittää USB-tikut verkkoon

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

LaCien LaPlug liittää USB-tikut verkkoon
Pääosin ulkoisista kiintolevyistään tunnettu LaCie on julkaissut uuden verkkolaitteen, jonka avulla USB-tikut ja muut USB-liitäntäiset asemat voidaan liittää osaksi lähiverkkoa. LaCie LaPlug on käytännössä kuin NAS-palvelin, mutta ilman sisäisiä kiintolevyjä.

Noin 75 dollarin hintainen LaPlug sisältää neljä USB-porttia ja verkkoyhteydet, jotka voidaan toteuttaa joko langallisena gigabitin Ethernet-portin avulla tai langattomana WiFi b/g/n -yhteyksillä. Kolme laitteen USB-porteista on sijoitettu takapuolelle ja yksi helposti saavutettavaksi etupuolelle.

Tallennuslaitteiden liittämisen lisäksi LaPlug kykenee jakamaan myös tulostimen verkon muille laitteille. Kodin muita viihdelaitteita LaPlug palvelee esimerkiksi DLNA:n ja UPnP-tuen avulla, eli USB-asemille tallennettuja mediatiedostoja voi katsella vaikka television välityksellä. Laitteidensa ulkonäköön panostava LaCie on huomioinut Mac-käyttäjät tarjoamalla tuen myös Time Machine -varmuuskopioinnille.Liitettyihin laitteisiin pääsee lisäksi käsiksi muualtakin kuin kotiverkosta, sillä LaPlug sisältää selainpohjaisen käyttöliittymän, joka toimii myös internetin välityksellä, kunhan laitteen verkkoyhteydet ovat kunnossa.

2 kommenttia

johtaja59
50€ hintan olisi houkutteleva laite, mutta Suomilisineen hinta lienee 75€.
avthein
Olen ollut tyytyväinen Buffalon USB-levyihin, kun niissä toimii kiitettävästi virransäästö myös NAS:n kylkiäisenä. Todennäköisesti toimisi myös ton kanssa.

Mutta NAS saisi sisältää vakiona jonkinlaista virran- ja kiintolevynsäästöautomatiikkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille