AfterDawn logo

Amazon julkaisi 199 dollarin Kindle-tabletin

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Amazon on odotetusti julkaissut tänään yhtiön ensimmäisen varsinaisen tablet-laitteen. Amazonin Kindle Fire -nimisen tabletin myyntivaltteina tulevat olemaan halpa hinta ja helppo pääsy maailman suurimman verkkokauppayhtiön sisältöpalveluihin.

Mittavat sisältöpalvelut omistavan Amazonin on arveltu olevan yksi harvoja yhtiöitä, jotka pystyvät kilpailemaan Applen iPadinsa ympärille rakentamaa laajaa ekosysteemiä vastaan.

Kindle Fire sisältää seitsemän tuuman kokoisen IPS-näytön, joka on suojattu kolhuja vastaan Gorilla Glass -pinnalla. Näytön resoluutio on 1024x768. Käyttöjärjestelmä on rankasti muokattu Android, jonka ulkoasu ja käyttöliittymä on optimoitu nimenomaan median kulutusta varten. Käyttöjärjestelmää pyörittää kaksiytiminen TI:n OMAP4-prosessori. Verkkoyhteydet on toteutettu WiFi-yhteydellä, eikä 3G-versiota ole näillä näkymin luvassa. Hintaa on painettu alas myös jättämällä kamera ja mikrofoni kokonaan pois.

Laitteen paino on 413 grammaa ja akun luvataan kestävän kahdeksan tunnin verran jatkuvaa lukemista tai 7,5 tuntia videotoistoa.


Amazon ei muiden valmistajien tapaan juuri hehkuttanut laitteen teknisiä ominaisuuksia, vaan julkaisun pääpaino oli sisältöpalveluissa. Käyttäjille on tarjolla huikea valikoima elokuvia, tv-sarjoja, kirjoja ja musiikkia. Normaalit Android-sovellukset toimivat laitteessa ja sovelluksia voi ostaa Amazonin omasta sovelluskaupasta.

Yksi laitteen erikoisuuksista on sen Silk-niminen selain. Amazonin mukaan selain on äärimmäisen nopea, sillä se suorittaa osan sivujen renderöinnistä Amazonin omilla pilvilaskentaa tarjoavilla EC2-palvelimilla. Lisäksi palvelin toimii eräänlaisena välimuistina, josta usein vieraillut nettisivut saadaan haettua nopeasti. Palvelin pyrkii jopa ennustamaan käyttäjän seuraavaksi kaipaamaa sivua ja hakemaan sen muistiin jo etukäteen.

Kindle saapuu myyntiin jopa halvemmalla kuin ennakkoarvioissa odotettiin. Laitteen hinta on vain 199 dollaria ja ne saapuvat Yhdysvaltain markkinoille 15.10.


Kuva: This is my next

7 KOMMENTTIA

Ranvier1/7

Ei oo ainakaan hinnalla pilattu. Varmasti käy hyvin kaupaksi jos tulee laajasti saataville, eikä pelkästään Amazonin omaan verkkokauppaan.

Ibanez902/7

No ei tosiaan ole hinnalla pilattu ja eiköhän tohonkin jonkun vanilla androidin saa asennettua eli varmaan aika pakkohankinta tulee olemaan!

Agent_0073/7

Originally posted by Ranvier:

Ei oo ainakaan hinnalla pilattu. Varmasti käy hyvin kaupaksi jos tulee laajasti saataville, eikä pelkästään Amazonin omaan verkkokauppaan.


Kyllä ne Kindlen myyntiluvut ovat osoittaneet, että Amazon voi hyvin helposti myydä tuotetta pelkästään oman verkkokauppansa kautta, eikä ongelmia myyntilukujen kanssa tule.

Tuolle Firelle on helppo povata miljoonamyyntejä, koska HP:n alennusmyynti osoitti kuluttajien haluavan halpoja tablet-laitteita (+ Firessa toimivat myös Android-softat, eli pelejä löytyy).

johtaja594/7

En usko tämän kilpailevan suoraan iPadia vastaan, mutta muiden valmistajien asiakkaat ei olekkaan niin uskovaisia, joten voi viedä mm. Acerilta leivän pöydästä.

squi5/7

Originally posted by johtaja59:

En usko tämän kilpailevan suoraan iPadia vastaan, mutta muiden valmistajien asiakkaat ei olekkaan niin uskovaisia, joten voi viedä mm. Acerilta leivän pöydästä.

Luulisin, että Kindle Fire kiinnostaisi juuri niitä, joille iPadin hinta on liikaa, mutta jotka haluavat laitteen simppeliä lukemista/katselua/kuuntelua varten.

Muut Android-tabletit on vielä enemmän nörteille suunnattuja vehkeitä, joissa riittää säätövaraa ja tekemistä, jos kiinnostusta ja osaamista löytyy säätämiseen.

Anestic6/7

No minusta Androidit on helpompia käyttää kuin applen laitteet... Markkinointi niilli pissii. Ei niitä tartte säätää, jos ei halua. Mutta niitä voi tarvittaessa. Ainakaan transformeria ei tarvinnut säätää käyttöönotossa. iPhone 4:n piti sitten ensimmäisenä tökkiä usb:llä pc:seen kiinni ja ladata ohjelmisto koneelle minne tehdä tilit sun muut...

Ominaisuuksiin nähden aika halpa laite, voisi kyllä melkein harkita. Kuitenkin pitää gdocsit sun muutkin pyöriä, joten arvosteluja odotellessa.

ArttuH5N17/7

Erittäin pätevän oloinen laite. Hinta ja ominaisuudet kohtaavat. Tyylikkään näköinen myös. Ikävä kyllä, suurin osa noista hehkutetuista sisältöpalveluista taitaa jäädä Suomen ulkopuolelle, kuten aina. Mutta on kyllä varteenotettava tabletti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT