Amazon julkaisi 199 dollarin Kindle-tabletin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (7)

Amazon julkaisi 199 dollarin Kindle-tabletin
Amazon on odotetusti julkaissut tänään yhtiön ensimmäisen varsinaisen tablet-laitteen. Amazonin Kindle Fire -nimisen tabletin myyntivaltteina tulevat olemaan halpa hinta ja helppo pääsy maailman suurimman verkkokauppayhtiön sisältöpalveluihin.

Mittavat sisältöpalvelut omistavan Amazonin on arveltu olevan yksi harvoja yhtiöitä, jotka pystyvät kilpailemaan Applen iPadinsa ympärille rakentamaa laajaa ekosysteemiä vastaan.

Kindle Fire sisältää seitsemän tuuman kokoisen IPS-näytön, joka on suojattu kolhuja vastaan Gorilla Glass -pinnalla. Näytön resoluutio on 1024x768. Käyttöjärjestelmä on rankasti muokattu Android, jonka ulkoasu ja käyttöliittymä on optimoitu nimenomaan median kulutusta varten. Käyttöjärjestelmää pyörittää kaksiytiminen TI:n OMAP4-prosessori. Verkkoyhteydet on toteutettu WiFi-yhteydellä, eikä 3G-versiota ole näillä näkymin luvassa. Hintaa on painettu alas myös jättämällä kamera ja mikrofoni kokonaan pois.

Laitteen paino on 413 grammaa ja akun luvataan kestävän kahdeksan tunnin verran jatkuvaa lukemista tai 7,5 tuntia videotoistoa.


Amazon ei muiden valmistajien tapaan juuri hehkuttanut laitteen teknisiä ominaisuuksia, vaan julkaisun pääpaino oli sisältöpalveluissa. Käyttäjille on tarjolla huikea valikoima elokuvia, tv-sarjoja, kirjoja ja musiikkia. Normaalit Android-sovellukset toimivat laitteessa ja sovelluksia voi ostaa Amazonin omasta sovelluskaupasta.

Yksi laitteen erikoisuuksista on sen Silk-niminen selain. Amazonin mukaan selain on äärimmäisen nopea, sillä se suorittaa osan sivujen renderöinnistä Amazonin omilla pilvilaskentaa tarjoavilla EC2-palvelimilla. Lisäksi palvelin toimii eräänlaisena välimuistina, josta usein vieraillut nettisivut saadaan haettua nopeasti. Palvelin pyrkii jopa ennustamaan käyttäjän seuraavaksi kaipaamaa sivua ja hakemaan sen muistiin jo etukäteen.

Kindle saapuu myyntiin jopa halvemmalla kuin ennakkoarvioissa odotettiin. Laitteen hinta on vain 199 dollaria ja ne saapuvat Yhdysvaltain markkinoille 15.10.


Kuva: This is my next

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

Ranvier
Ranvier
Ei oo ainakaan hinnalla pilattu. Varmasti käy hyvin kaupaksi jos tulee laajasti saataville, eikä pelkästään Amazonin omaan verkkokauppaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. syyskuuta, 2011 @ 18:32
Ibanez90
Ibanez90
No ei tosiaan ole hinnalla pilattu ja eiköhän tohonkin jonkun vanilla androidin saa asennettua eli varmaan aika pakkohankinta tulee olemaan!
Agent_007
Agent_007
Originally posted by Ranvier:
Ei oo ainakaan hinnalla pilattu. Varmasti käy hyvin kaupaksi jos tulee laajasti saataville, eikä pelkästään Amazonin omaan verkkokauppaan.

Kyllä ne Kindlen myyntiluvut ovat osoittaneet, että Amazon voi hyvin helposti myydä tuotetta pelkästään oman verkkokauppansa kautta, eikä ongelmia myyntilukujen kanssa tule.

Tuolle Firelle on helppo povata miljoonamyyntejä, koska HP:n alennusmyynti osoitti kuluttajien haluavan halpoja tablet-laitteita (+ Firessa toimivat myös Android-softat, eli pelejä löytyy).
johtaja59
johtaja59
En usko tämän kilpailevan suoraan iPadia vastaan, mutta muiden valmistajien asiakkaat ei olekkaan niin uskovaisia, joten voi viedä mm. Acerilta leivän pöydästä.
squi
squi
Originally posted by johtaja59:
En usko tämän kilpailevan suoraan iPadia vastaan, mutta muiden valmistajien asiakkaat ei olekkaan niin uskovaisia, joten voi viedä mm. Acerilta leivän pöydästä.
Luulisin, että Kindle Fire kiinnostaisi juuri niitä, joille iPadin hinta on liikaa, mutta jotka haluavat laitteen simppeliä lukemista/katselua/kuuntelua varten.

Muut Android-tabletit on vielä enemmän nörteille suunnattuja vehkeitä, joissa riittää säätövaraa ja tekemistä, jos kiinnostusta ja osaamista löytyy säätämiseen.
Anestic
Anestic
No minusta Androidit on helpompia käyttää kuin applen laitteet... Markkinointi niilli pissii. Ei niitä tartte säätää, jos ei halua. Mutta niitä voi tarvittaessa. Ainakaan transformeria ei tarvinnut säätää käyttöönotossa. iPhone 4:n piti sitten ensimmäisenä tökkiä usb:llä pc:seen kiinni ja ladata ohjelmisto koneelle minne tehdä tilit sun muut...

Ominaisuuksiin nähden aika halpa laite, voisi kyllä melkein harkita. Kuitenkin pitää gdocsit sun muutkin pyöriä, joten arvosteluja odotellessa.

http://rompeblogi.blogspot.fi/

ArttuH5N1
ArttuH5N1
Erittäin pätevän oloinen laite. Hinta ja ominaisuudet kohtaavat. Tyylikkään näköinen myös. Ikävä kyllä, suurin osa noista hehkutetuista sisältöpalveluista taitaa jäädä Suomen ulkopuolelle, kuten aina. Mutta on kyllä varteenotettava tabletti.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä