Intel julkaisi uusia Atomeita: D2500 ja D2700

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel julkaisi uusia Atomeita: D2500 ja D2700
Intel on julkaissut uusia vähävirtaisia Atom-prosessoreita. Aiemmin Cedarview-koodinimellä tunnetut suorittimet on nimetty Atom D2500:ksi ja D2700:ksi, ja ne on valmistettu 32 nanometrin prosessilla.

Tähän asti Atomit on valmistettu 45 nanometrin viivanleveydellä. TDP-arvo ei ole juurikaan muuttunut edeltäneistä malleista, sillä uusien tuplaydinsuorittimien luvut ovat kymmenen wattia. Kellotaajuus D2500:ssa on 1,86 gigahertsiä ja D2700:ssa 2,13 gigahertsissä. Molemmat mallit tukevat Hyper-Threading-tekniikkaa, joten ne pystyvät suorittamaan neljää säiettä samanaikaisesti. DDR3-muistia tukevat prosessorit sisältävät megatavun edestä L2-välimuistia.

Prosessoreiden hinnat ovat odotetulla tasolla, 42 ja 52 dollarissa.

Uudet Atomit tuovat mukanaan myös uusia ominaisuuksia. Niistä yhtenä on tuki Intelin langattomalle WiDi-näyttöteknologialle. Suorittimien suorituskyky riittää 1080p-resoluutioisen teräväpiirtovideon toistoon.
Kannettaville laitteille tarkoitetut N2600- ja N2700-mallit ilmestyvät myöhemmin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille