AfterDawn logo

Amazonin Kindle-tabletti saapuu huomenna

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Verkkokauppajätti Amazonin on jo pitkään huhuttu ryhtyvän myös tablet-valmistajaksi. Amazon julkaisi aiemmin suosiota saavuttaneen e-lukulaitteen, mutta nyt yhtiön mediavalikoimaa myymään tarvitaan jo tehokkaampi laite, jonka julkaisutilaisuus pidettäneen huomenna.

TechCrunchin saamien tietojen mukaan Amazon ei ole hylkäämässä Kindle-nimitystä, vaan uusi laite tulee olemaan Kindle Fire. Laitteesta on povattu jopa kohtalalaista vastusta Applen iPadille, sillä Amazonin uskotaan hinnoittelevan laitteensa erittäin kilpailukykyisesti muuhun tarjontaan nähden.

TechCrunch-sivusto kertoo päässeensä jo tutustumaan laitteeseen. Sivuston raportin mukaan kyseessä on seitsemän tuuman kokoinen laite, jossa on kunnollinen taustavalaistu näyttö verrattuna perinteisen Kindlen e-ink-näyttöön. Ulkomuodoltaan laitteen kuvaillaan muistuttavan RIM:n BlackBerry PlayBook -tablettia.

Vaikka laitteesta löyty tehokas TI:n kaksiytiminen prosessori, sen todellinen myyntivaltti tulee kuitenkin olemaan sisältöpalvelut. Käyttöjärjestelmänä laitteessa käytetään Amazonin pitkälle muokkaamaa Androidin 2.1 -versiota, johon on integroitu yhtiön oma sovelluskauppa.


Mediasisältöä tarjoaa Amazonin oma mp3-kauppa, kirjakauppa sekä useita suosittuja lehtiä e-versioina. Lisäksi yhtiö on solminut sopimuksia tv-yhtiöiden kanssa tv-sarjojen tuomisesta laitteeseen.

Kindle Firen hinnan odotetaan asettuvan 250 dollariin, mikä on laitteistoon nähden erittäin halpa hinta. Toisaalta Amazon laskee saavansa katteensa sitomalla asiakkaat tiukasti yhtiön sisältöpalveluihin.

2 KOMMENTTIA

Pelemane1/2

>2011
>Julkaise tabletti Android 2.1 -käyttöjärjestelmällä

Ei näin..

ArttuH5N12/2

Itsellekin pisti silmään, että melko vanhalla androidilla tulee. Mutta jos ovat kustomoineet siitä juuri tässä laitteessa toimivan yksilön, niin uskoisin tuonkin riittävän. Hinta taas on erittäin kilpailukykyinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT