Phenom- ja Athlon-prosessorit tiensä päähän vuoden lopussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Phenom- ja Athlon-prosessorit tiensä päähän vuoden lopussa
AMD:n nykyiset Phenom- ja Athlon-sarjan prosessorit ovat tulossa tiensä päähän, kun AMD:n uudistaa tehomalliensa kärkiluokan uusilla FX-sarjan prosessoreilla. Nykyisistä prosessoriarkkitehtuureista EOL-vaiheeseen päätyvät vuodenvaihteessa kaikki 45 nanometrin prosessilla valmistetut mallit.

FX-sarjan saapumisen myötä unholaan jäävät kuusiytiminen Thuban, neliytiminen Deneb, kaksiytiminen Calisto, neliytiminen Propus, kolmiytiminen Rana sekä tuplaydinmalli Regor ja yhdellä ytimellä varustettu Sargas.

Phenom- ja Athlon-prosessoreiden jälkeen AMD:n mallisto tulee koostumaan pieniin laitteisiin tarkoitetusta C-sarjasta, kannettaviin tarkoitetusta E-sarjasta ja tehokannettaviin ja työpöydälle tarkoitetusta A-sarjasta. Tehokoneisiin tarkoitettu FX-sarja on tulevaisuudessa AMD:n ainut mallisto, joka ei sisällä pitkälle integroitua näytönohjainta.

Vaikka AMD lopettaa uusien Athlon- ja Phenom-tilausten vastaanottamisen tämän vuoden lopussa, prosessoreita tullaan toimittamaan asiakkaille todennäköisesti vielä pitkälle ensi vuoteen saakka.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille