Gartner: iPadin markkinaosuus vahva vielä pitkälle tulevaisuuteen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Gartner: iPadin markkinaosuus vahva vielä pitkälle tulevaisuuteen
Tutkimusyhtiö Gartner ennustaa, että Applen iPad hallitsee tablet-markkinoiden suurinta osaa vielä useita vuosia eteenpäin. Yhtiön syyskuun ennusteen mukaan iPadin osuus koko tablet-markkinoista on kuluvan vuoden osalta vielä 73 prosenttia. iPadin osuuden ennustetaan olevan yli 50 prosentin tasolla vuoteen 2014 saakka.

Android-tablettien myynnin ennustetaan yltävän tänä vuonna noin 11 miljoonaan kappaleeseen, mikä on murto-osa Applen ennustetusta yli 46 miljoonasta. Ennusteen mukaiset myyntiluvut tarkoittaisivat runsaan 17 prosentin osuutta markkinoista.

Gartnerin arvion mukaan Android-tablettien yleistymistä on haitannut kalliit hinnat sekä Androidin jakautuminen eri versioihin ja käyttöliittymiin. Gartner odottaa Googlen tulevan Ice Cream Sandwich -julkaisun korjaavan ainakin osan sirpaloitumisen aiheuttamista ongelmista.

Silti Gartner neuvoo Android-valmistajia keskittymään tarpeeksi korkeaan laatuun ja samalla pitämään hinnan kilpailukykyisenä Applen iPadiin nähden. Android-valmistajien pitäisikin tutkimusyhtiön mielestä keskittyä tärkeimpien ominaisuuksien kehittelyyn hintojen pitämiseksi järkevällä tasolla. "Näyttöjen laatu ja prosessoritehot ovat asioita, joista Android-valmistajilla ei ole varaa tinkiä. Kaikkia muita ominaisuuksia pitäisi kuitenkin kohdella mukavana lisänä", Gartnerilta arvioidaan.


Silti Android-tablettien myyntimäärät tulevat Garnterin ennusteen mukaan tuplaantumaan ensi vuoden kuluessa Applen iPadin nauttiessa enää huomattavasti pienemmistä prosentuaalisista myyntilisäyksistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista