Valmistajat vaativat Inteliltä halvempia prosessoreita Ultrabook-kannettaviin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Valmistajat vaativat Inteliltä halvempia prosessoreita Ultrabook-kannettaviin
Kannettavien tietokoneiden valmistajien mukaan Intelin on laskettava vähävirtaisten prosessoreidensa hintoja, jotta kevyet Ultrabook-koneet saataisiin Intelin tavoittelemalle alle 1000 dollarin tasolle.

Taiwanilainen Digitimes-sivusto kertoo Acerin Taiwanin yksikön johtajan sekä sopimusvalmistaja Compalin johtajan mukaan nykyhinnoilla valmistajat joutuvat tyytymään hitaampiin prosessoreihin tai vastaavasti tinkimään muista komponenteista. Kulujen karsiminen puolestaan vesittää Intelin vision tehokkaista ja kevyistä kannettavista.

Acerin johtajan mukaan Intelin hinnoittelu ei tue yhtiön tavoitetta kasvattaa Ultrabookien osuutta jopa 40 prosenttiin kuluttajamyynnistä.

Valmistajien mukaan prosessori ja käyttöjärjestelmä ovat kannettavan tietokoneen suurimmat yksittäiset kuluerät. Lisäksi Ultrabookeissa tarvitaan muita ohuita komponentteja kuten SSD-asemia ja ohuita näyttöpaneeleita. Pienestä kysynnästä johtuvat korkeat hinnat kuitenkin pitävät komponenttien kulut korkeina ja estävät kevyen konetyypin yleistymisen.
Valmistajilta kerrotaan Digitimesille, että Intel ei ole reagoinut pyyntöihin tukea Ultrabook-tuotantoa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille