Nvidian neliytiminen Tegra 3 -sisältää viidennenkin ytimen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidian neliytiminen Tegra 3 -sisältää viidennenkin ytimen
Nvidian tulevaa Tegra 3 -prosessoria (Kal-El) on kutsuttu neliytimiseksi, mutta yhtiön julkaisemien teknisten tietojen mukaan prosessorista löytyy vielä viideskin prosessoriydin.

Neljän ytimen sekä yhteensä 12 GPU-ytimen on kerrottu moninkertaistavan nykyisen Tegra 2 -prosessorin suorituskyvyn säilyttäen tehonkulutuksen samalla tasolla nykymallien kanssa. Matalan tehonkulutuksen taustalla on siis viides prosessoriydin, joka on valmistusprosessista lähtien optimoitu vähäistä virrankulutusta varten.

Viides prosessoriydin on vastuussa mobiililaitteiden lepotilan toimintojen ylläpidosta, kuten sähköpostin synkronoinnista, soittoäänen soittamisesta ja sovellusten käynnissä pidosta.
Kal-El-piirillä varustettuja laitteita odotetaan markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Nvidia esitteli ensimmäisiä demolaitteita Microsoftin BUILD-konferensin yhteydessä ja tulokset vaikuttavat lupaavilta.Kasvanut prosessoriteho tekee jopa useampien Flash-videota sisältävien sivujen selaamisesta miellyttävää ja näytönohjaimen tehot riittävät aiempien lupausten mukaisesti jopa nykykonsolien tasoiseen grafiikkakokemukseen.

Kommentoi uutista