AMD lykkää uusien näytönohjainten julkaisun ensi vuodelle

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD lykkää uusien näytönohjainten julkaisun ensi vuodelle
AMD:n kerrotaan lykkäävän seuraavan sukupolven Radeon HD 7000 -näytönohjainten julkaisun ensi vuodelle. Syynä on nykyisten ohjaimien hyvä kysyntä ja TSMC:n ongelmat 28 nanometrin massatuotannossa.

Ruotsalaisen Nordic Hardwaren saamien tietojen mukaan AMD:n nykyisten Radeon HD 6000 -korttien kysyntä on pysynyt korkeana, mitä yhtiö ei halua turhaan kannibalisoida tuomalla uusia tuotteita markkinoille. AMD:lla ei ole mitään kilpailullistakaan syytä kiirehtiä Southern Islands -ohjaimien kanssa, sillä Nvidia on jo ilmoittanut lykkäävänsä GeForce 600 -sarjalaisten julkaisun ensi vuodelle.

Vaikka AMD on ilmoittanut että sen uudet ohjaimet ovat aikataulussa, ja että ne julkaistaan tämän vuoden puolella, niin yhtiö on nähnyt paremmaksi antaa TSMC:lle aikaa ratkaista rauhassa 28 nanometrin prosessin saantoon liittyvät ongelmat. Yhtiöllä olisi ollut mahdollisuus hyödyntää Nvidian ongelmat julkaisemalla omat tuotteet mahdollisimman aikaisin ja tehdä näin kilpailijansa markkinoille tulon mahdollisimman hankalaksi.

Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjainten mahdolliset tekniset tiedot vuotivat jo aiemmin tässä kuussa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille