Intel: Yksiytiminen Atom Z670 päihittää kaksi ARM-ydintä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel: Yksiytiminen Atom Z670 päihittää kaksi ARM-ydintä
Intel esitteli viimeviikkoisessa IDF-tapahtumassa tekemiään suorituskykymittauksia, joiden perusteella samalla nopeudella toimiva yksiytiminen Atom Z670 päihittää nopeustesteissä kaksiytimisen ARM-prosessorin kaikissa testitapauksissa.

Testeissä käytetty ARM-prosessori oli useista Android-tableteista löytyvä Nvidian Tegra 2, joka sisältää kaksi 1 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A9-ydintä. Intelin puolelta testialustana toimi vielä prototyyppiasteella oleva Atom-pohjainen Android 3.1 -käyttöjärjestelmää ajava tablet-laite.

Oak Trail -alustalla toimiva Atom Z670 päihitti kilpailijansa kaikissa ajetuissa testeissä vaihtelevalla marginaalilla, joka nousi jopa 80 prosenttiin JavaScript-suorituskykyä mittaavassa SunSpider-testissä.Vaikka tulokset vaikuttavat Intelin kannalta loistavilta, tärkeää on myös se mitä taulukoissa ei mainita. Intel ei esimerkiksi paljasta alustansa kokonaistehonkulutusta. Tuloksia tulkitessa on lisäksi otettava huomioon, että Tegra 2 -tablettien näytön resoluutio oli Intelin prototyyppiä korkeampi.
Z670 toimii normaalisti 1,5 GHz:n taajuudella ja se tukee Intelin HyperThreadin-ominaisuutta. Sirun TDP-arvoksi kerrotaan 3 wattia. Intel kertoi viime viikolla, että kaikki Googlen tulevat Android-julkaisut optimoidaan toimimaan myös Intelin prosessoreilla.

1 kommentti

Ilborg
Julkaisematon yksiytiminen voittaa testissä kaksiytimisen järjestelmällä jota ei ole suunniteltu useille ytimille. Samalla jätetään tosiaan tehonkulutus ja hinta mainitsematta. Varsinkin kun muistetaan että x86-prossut on perinteisesti suunniteltu siten että niistä saisi mahdollisimman paljon laskutoimituksia per kellojakso, ja ARM-prossut on suunnattu edullisiin ja vähän virtaa kuluttaviin laitteisiin jolloin sunnittelun tavoite on tehdä mahdollisimman vähillä transistoreilla toimiva ja mahdollisimman vähän lämpöä tuottava prosessori joka tekee mahdollisimman paljon laskutoimituksia energiayksikköä kohden.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille